Fülesbagoly

A Sziget továbbra is egy rohadt jó hely

2023. augusztus 16. - Bagolyhír

Egy napot, az utolsót töltöttünk az idei Szigeten, és hat megállapításra jutottunk, érintve Billie Eilish-t, az árakat, a programokat és az infrastruktúrát is beleértve.

billie_e.jpg

Akkor lássuk:
- Meglepően konszolidált a Sziget közönsége. Nemhogy pöcslóbálós, bekokózott holland turistát, de igazán részeg arcokat sem láttunk a Szigeten. Oké, hogy Billie Eilish tini és család közönsége nem az a szétcsapós fajta, de bemulatozást alig-alig tapasztaltunk.
- Fentiek talán összefüggésben vannak az árakkal. Legdurvább a fagyi, amit magadnak nyomsz, majd súly után fizetsz. Itt két adagot vásároltunk, hagyományos gombócokkal mérve kb. 6 gombócot, és 8300 forint volt a vége. Fél literes ásványvíz egy ezres, a sör két ropi, hambi 3500-nál kezdődik, de volt 9 ezerért is. Feltűnően kevés volt a vásárló a nagyszínpadnál Billie Eilish koncertje alatt, azonnal sorra kerültünk sörvásárlás közben két helyen is.
- Ha már szóba került Billie Eilish koncertje, csapaton belül is megoszlanak a vélemények. A nem rajongóé: ezt akárhogy is nézzük, sajnos sima hakni volt. A főhős mellett volt egy dobos és egy basszeros biodíszletnek, többi HD-ról szólt. A ledfalak végülis elvitték a showt, de táncosok, egyéb elemek sehol. A közönség így is kajálta, Billie minden mozdulatát óriási ováció kísérte. A rajongó véleménye: életreszóló élmény, minden percét tekintve tökéletes koncert.
- Oké, hogy nemzetközi fesztivál a Sziget, de felkerültek meglepő produkciók is a színpadra. A LightStage-en például a liverpooli indierock Gen and the Degenerates-t csíptük el. Hogy ennyire amatőr produkció hogyan zenélhetett Európa egyik legnagyobb fesztiválján, teljes rejtély. Andrásik Remo zsűritag csak annyit mondott volna a Fülesbagoly Tehetségkutatón nekik, hogy "gyerekek, ebbe még kell a kilométer". Szintén rejtély, hogy a méretes Európa Színpadon késő délutáni/kora esti sávban a szlovén/horvát freekind és az angol Adam French hogyan lehetett ott, összesen vonzott a színpad elé 100 embert a két produkció. Ennél sok magyar zenekar nagyobb közönséget mozgatott volna meg, a PASO, az Irie Maffia, a Brains, és még sorolhatnám.
- És ha már a károgásnál tartunk: a kánikulában a 420 ezer fesztiválozónak mindössze három ivóvízforrás jutott, ebből egy a bejáratnál, amihez kimenni kész kalandtúra. Ez borzasztóan kevés. Az új Girls/Boys vizesblokkokban ugyanis nem volt ivóvíz. Ezen jövőre változtatni kell!
- És ami a legfontosabb: a Sziget továbbra is egy rohadt jó hely. Rengeteg a program, cirkuszi előadás, civil falu, táncház, rave party, fényinstalláció, és sok-sok zenei színpad. (A metal mondjuk még mindig hiányzik). Tiszta, rendezett, jól bejárható. Sok színes figura, boldog arcok, önfeledt kikapcsolódás. Él továbbra is a régi szlogen: kell egy hét együttlét!

Végül mutatunk pár zseniális fotót a Sziget Festival Official Facebook-oldaláról, melyek jól mutatják a hangulatot:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4418194553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása