Fülesbagoly

Duettel jelentkezett Noira és nameatmark

2023. július 05. - Bagolyhír

Új dallal jelentkezik készülő, bemutatkozó nagylemezéről NOIRA. A Pillow talking egy súlytalan szerelmi történet, ami Rajcsányi Nóri projektjének az első duett együttműködése. Társa a dalban a nameatmark művésznéven alkotó Németh Márk. Zenei viágukon túl az is közös bennük, hogy korábban mindketten bejutottak egy-egy Fülesbagoly Tehetségkutató döntőbe.

pillow_szi_nes1.jpeg

„Amikor a Pillow talking topline-ját, vagyis a dalszöveget és énektémát megírtam kb. 1 éve, már akkor is duettnek szántam ezt a dalt. 2022 novemberében a Zeneszöveg.hu szervezésében megvalósult Songbook Songwriting Camp-en ismerkedtem meg a nameatmark művésznéven alkotó Németh Márkkal és azonnal rá gondoltam, mert a táborban rögtön kiderült számomra, hogy nagyon hasonló zenei stílusokat szeretünk. Szerencsére Márk nagyon boldogan igent mondott a felkérésemre.” – mesél Nóri arról, hogyan került mellé duettpartnerként Márk.
Ahogy NOIRA eddig megjelent dalaiban, a Pillow talking-ban is fellelhetőek az old-school- és az alternatív R&B-re jellemző, illetve soul és neo-soul stíluselemek, amivel különleges hang a hazai zenében.

Ez az első dal, ami a Hajógyár Nagylemez Programjának támogatásával készült el, és az Every Time illetve a Shitty Person után harmadik single-ként jelenik meg NOIRA debüt albumáról. A hangszerelését és producálását Gyarmati Fanny építette fel, majd már a Nagylemez Program részeként Doór Matyi véglegesítette és mixelte, akivel együttműködésben a teljes nagylemez is születik majd.
„A Pillow talking hangzását többféle izgalmas elem adja: hangsúlyos az alap groove-ot kiegészítő percussion textúra, illetve egy karakteres, gyors szintetizátor arpeggio, a bridge-ben pedig vocoder effekt is feltűnik. Emellett a bridge érdekessége még, hogy ¾-es és 4/4-es ütemek váltják egymást benne, megtörve a 4/4-es groove-ot.” – avat be a produceri folyamtokba Nóri alkotótársa, Gyarmati Fanny.
A zenén túl a Pillow talking hangulatát erős vizuális támogatással keltették életre – videós és képi formában, amiről Nóri így mesélt:
„A dalhoz készülő videoklipet Steinmacher Ádám készítette, ahogy korábban az Every time videoklipjét is. Ádám modern, letisztult képi világával tökéletesen képes a vizuális térben életre kelteni a NOIRA dalokat. A Pillow talking borítóképét pedig Sutus Fanni fotózta egy korábbi stúdiós fotózás alkalmával.”

pillowtalking_noira_cover_highres.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7918160406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása