Fülesbagoly

Könyvet írt 21 magyar szerző arról, hogy miként viszonyul a metalhoz

2023. május 17. - Bagolyhír

Stay Brutal! címmel egy igazi csemege jelent meg azok számára, akik szeretik a kortárs irodalmat, és nem vetik meg a jófajta metal zenét. Cserna-Szabó András ötletéből és szerkesztésében ugyanis kijött a Helikon Kiadónál egy olyan könyv, amiben 21 szerző vall a metalhoz való viszonyulásához. A kötetben többek közt Para-Kovács Imre, Kiss László és Kiss Tibor Noé méltatja a műfajt.

mansonlemmy.png

Cserna-Szabó András 21 szerzőt (írót, költőt, műfordítót stb.) kért fel, olyanokat, akikről feltételezte, valamilyen viszonyban vannak a metallal, hogy írják már meg, pontosan milyenben. Küldhettek bármit (novellát, tárcát, vallomást, emlékiratot, lemezkritikát, esszét, tanulmányt, naplót, koncertriportot vagy amit akartak), csak próza legyen és a metalról szóljon. Ennek megfelelően e kötet meglehetősen sokszínű lett, és a 70-es évektől egészen napjainkig végigköveti a műfaj útját.
A szerzők (és az általuk választott zene) a könyvben szereplő sorrend szerint: Tolvaj Zoltán (Black Sabbath), Ozsváth Zsuzsa (Alice Cooper), Para-Kovács Imre (Motörhead), Kárpáti Gábor Csaba (Iron Maiden), Szeifert Natália (Metallica), Pritz Péter (The Cult), Szentesi Éva (Guns N' Roses), Jászberényi Sándor (Body Count), Szilágyi Zsófia Emma (Pantera), Babiczky Tibor (Burzum), Urbán Bálint (Sepultura), Sepsi László (Marilyn Manson), Bartók Imre (Nine Inch Nails), Puskás Panni (Ossian), Kiss László (Slipknot), Nemes Z. Márió (Tormentor), Szederkényi Olga (Rammstein), Simon Márton (System of a Down), Kiss Tibor Noé (Thy Catafalque), Tóth Kinga (Korn), Szécsi Noémi (Dream Widow).
A kötet ITT megrendelhető.
ko_nyvmetal.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9518126262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása