Fülesbagoly

A Barba Negrában koncertezik ma a friss Fonogram-díjas godfater.

2023. május 13. - Bagolyhír

A friss Fonogram-díjas, kiváló muzsikusokból álló godfater. koncertezik ma a Barba Negrában. Tátrai Tibusz zenekara legutóbb teltházas koncertet adott az Akváriumban, a nagy érdeklődés nem véletlen.

godfateruj.jpg

Tátrai Tibor a Kossuth- és Liszt-díjas, valamint Érdemes Művész gitárlegenda nevét senkinek sem kell bemutatni. A kultikus Tátrai Band mellett olyan zenekaroknak volt a tagja, mint a Skorpió, Hobo Blues Band, Generál, Boom Boom és a Magyar Atom. 2020-ban hívta életre új zenekarát, a godfatert.  A godfater. egy igazi szupergroup, hiszen Tibusz mellett színpadon áll az énekes-billentyűs Szebényi Dani, az egyik legkeresettebb billentyűs, dalszerző, az új zenészgeneráció aktív képviselője. Mike Gotthard, akinek játékában keveredik a blues, a rock, a jazz és ezt hihetetlen erővel tárja a közönség elé. Kéri Samu zenészcsaládból származó basszusgitáros, aki egy szemtelenül fiatal tehetség. A patinás névsort pedig Borlai Gergő zárja, aki az elmúlt évek során, hosszú munka eredményeként, igazi világsztárrá vált. Több mint 500 lemezen játszott már karrierje során, emellett zeneszerzőként is aktív.  Zenéjük a blues és a rock energikus, csak rájuk jellemző egyvelege. A godfater. azt az energiát és zeneiséget képviseli, amit csak a felsorolt emberek tudnak adni. Finom blues, rock, soul keveredik a tehermozdony súlyával megszólaló riffekkel.
Első, 0 című lemezük idén áprilisban Fonogram-díjat kapott az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában. Második lemezük már készülőben, remélhetőleg arról is ízelítőt adnak a mai koncerten a Barba Negrában. Az estet Lee Olivér fellépése kezdi.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6318122990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása