Fülesbagoly

Színházi környezetben ünnepli hetedik születésnapját az egy5egy

2023. május 05. - Bagolyhír

Május 6-án szombaton adja történetének eddigi legnagyobb szabású koncertjét a budapesti egy5egy zenekar. A koncert mottója az együttes biográfiájában szereplő idézet: "Együtt egyek, egyedül bárkik lehetnének". Ezzel azt fejezik ki, hogy az egy5egy egy olyan közösség amelybe azok is beletartoztak, akik a háttérből segítik őket, illatve azok, akik a közönség soraiban ülnek, hallgatják a dalaikat. A közösség mozgatórugója az egymásba és a hallgatókba vetett hit és szeretet.

egy5egyuj.jpg

A szombati koncert lényegében egy kétfelvonásos színházi darab lesz, melynek a Marczibányi Téri Művelődési Központ Színházterme ad otthont. Az első felvonásban a négy alapítótag, Pálocska Viktor, Oláh Levente, Varga Ádám Alex és Bárány Barnabás ad akusztikus koncertet, valamint mesél a dalokról, a zenekarról, az „Egyedül bárkik” szellemiségről. Ebben a blokkban megelevenedik a díszletek és fények által az az alkotói tér, amiben az egy5egy dalok nagytöbbsége született. A második felvonásban olyan vendégzenészek működnek közre, akik a zenekar életében fontos szerepet töltenek be. Nagybőgővel, fúvós szekcióval, valamint Szaffi csodálatos hangjával egészül ki az alapformáció.
A zenekar idén ünnepli hetedik évfordulóját és a jelenlegi koncert egy nagy mérföldkő számukra. A közönség kedvenc dalait áthangszerelt köntösbe bújtatják, de előadnak majd olyan számokat is, amiket már rég nem lehetett hallani. Egyfajta visszatekintés lesz ez, egy közös utazás az egy5egy eddigi zenei világában és egy kicsit kitekintünk majd a jövőbe is, ugyanis elhangzik majd egy-két olyan szerzemény, amit a második nagylemezükre szánnak. Az említett album elkészítésének folyamata már elindult, még idén tervezik azt befejezni Dióssy Ákos produceri támogatásának köszönhetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3518117336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása