Fülesbagoly

Jobban szeretik az angolnál az olasz nyelvet a Maneskin rajongói

2023. április 05. - Bagolyhír

Május 16-án érkezik Budapestre a Papp László Sportarénába a Maneskin zenekar egy elképesztő produkcióval. Az olasz zenekar februárban kezdte meg európai turnéját, a jegyek pedig rohamos ütemben fogynak.

maneskin-be.jpg

A zenekar 2021-ben nyerte meg az Eurovíziós dalfesztivált a ‘Zitti e buoni’ című dallal, mely azóta az egész világon hatalmas népszerűségnek örvend. Azóta nincs megállás, már túl vannak egy észak-amerikai turnén, a 32 állomásos európai turné felét már kipipálták, és márciusban bejelentették a tavalyról átszervezett 2023-as világturnét is, melyen már az idén megjelent új album, a Rush! kap főszerepet. A lemezt megállíthatatlannak jellemzik, csak úgy mint magát a zenekart, tele izgalmas rock elemekkel és fiatalsággal. Az albumon Tom Morello gitáros is közreműködik.

A zenekar tagjai Damiano David (ének), Victoria De Angelis (basszusgitár), Thomas Raggi (gitár) és Ethan Torchio (dob). A tagok tinédzser koruk óta zenélnek együtt, gyakran emlékeznek vissza a kezdetekre, amikor római tereken utca zenéltek, míg mára a világ legnagyobb stadionjait és fesztivál színpadait töltik meg. A 2021-es siker óta több neves díjat is megszereztek legjobb zenekar és legjobb rock dal kategóriákban, az MTV, a Billboard, az iHeartRadio és az AMA eseményein.
A Rush! a negyedik albumuk, melyen már több angol nyelvű dal van, de a rajongók kedvelik az olaszul írt dalokat is, mondván: Damiano üzenete sokkal mélyebb és személyesebb, ha az anyanyelvén énekel. A komolyabb hangvételű balladákon túl széles a repertoár a tüzes, erőteljes slágerekben, amit a zenekar színpadi jelenléte hoz életre igazán, ami elképesztően energikus, sok esetben túlzó és néhányak szerint a tagok lenge öltözete és őrült viselkedése miatt nem való mindenkinek. Az album beharangozása is igen rendhagyó módon történt: egy négyes esküvői ceremóniát tartottak a római Brancaccio palotában, ahol egy rock szertartás keretében örök hűséget fogadtak egymásnak. 
A zenekarnak rengeteg erőteljes mondanivalója van egyedi hangzással, így előre könyvelhető, hogy a május 16-i budapesti koncertre is brutális energiával készülnek. Jelenleg Milánóban játszanak három egymást követő sold out showt, ahová vissza is térnek még egyszer az aréna koncert előtt.

Andrási Ingrid

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9718095204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása