Fülesbagoly

Leander Szimfonik lesz az Erkel Színházban

2023. március 26. - Bagolyhír

A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar kíséretében ad koncertet Köteles Leander május 13-án a fővárosi Erkel Színházban.

leander_koteles.jpg

A Leander Szimfonik című produkció legutóbb tavaly év végén a BOK Csarnokban volt látható és hallható. A hazai metal színtér népszerű szereplője, Köteles Leander legismertebb szerzeményeire Pejtsik Péter (After Crying) készített nagyzenekari átiratokat. A koncert vendége Tálas Áron (zongora) és Suha Tamás (hegedű), vezényel Pejtsik Péter.
A Leander Rising, a Leander Kills és az Amigod zenekarból egyaránt ismert, Fonogram- és Petőfi Zenei díjas, 2022-ben az év férfiénekesének választott Köteles Leander először 33. születésnapján - 2018. március 15-én - adott olyan koncertet, ahol legfontosabb dalainak Pejtsik Péter által készített átiratait adta elő nagyzenekari kísérettel. Akkor a nemzeti ünnep tiszteletére elénekelte a Hazám, hazám című áriát és a koncert végén a Himnuszt. Azóta Budapesten minden évben színpadra állt a Leander Szimfonik produkció újabb és újabb dalokkal kiegészítve a repertoárt, rendre teltház előtt.
A Leander Szimfonik hallható volt már több vidéki koncertszínpadon is. Május 13-án az Erkel Színházban ismét felcsendülnek az újonnan hangszerelt dalok, és egy új átiratot is bemutatnak az est folyamán. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8718081116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása