Fülesbagoly

Öt év után újra Tormentor-koncert lesz Budapesten, az Insane Hellride Festen

2023. március 19. - Bagolyhír

Teljessé vált az Insane Hellride Fest 2023 fellépőinek listája. A kétnapos indoor fesztiválon több extreme metal stílus képviselteti magát. A fellépő 20 zenekar között ott lesz a legendás Tormentor, valamint a Whiskey Ritual.

csihar.jpg

A fesztivál Pünkösd hétvégén, azaz május 27-28-án lesz Budapesten, az Analog Music Hallban. A szervezők igazi nagyágyúkat hívtak headlinernek: itt játszik először Magyarországon az olasz Whiskey Ritual, valamint a hazai, és egyben a nemzetközi black metal színtér kultikus bandája, a Tormentor. Idézet a sajtóanyagból:

Tormentor
5 év után a legendás Tormentor visszatér Budapestre, hogy sötét átkot szórjon az egész városra primordiális extrém metaljával. A zenekar igazi kuriózum, hazánk legkultikusabb bandája - első hullámos black metal hagyatéka óriási hatással volt az egész extrém színtérre. A Tormentor - a Bathory és a Hellhammer mellett - a '80-as évek közepén óriási befolyással bírt arra, amit ma black metalnak hívunk. A debütáló és mára alapművé vált 'Anno Domini' demójuk lényegében stílusalkotó. És ha mindez nem lenne elég indok arra, hogy a hazai black metal atyjának hívjuk a zenekart, nem feledkezhetünk el Csihar Attila (nyitóképünkön) szerepéről sem: akkori státuszuk miatt őt hívta meg Euronymous, hogy a 'De Mysteriis Dom Sathanas' lemezen vokálozzon. Attila 2004 óta ismét a Mayhem frontembere. A Tormentor 5 éve egy nagyon masszív teltházas koncerttel tért újból vissza. Azóta a Covid miatt többszörösen elmaradt a turnéjük, de most itt az idő, hogy újra lecsapjanak metropoliszunkra.

Whiskey Ritual
A 2008 óta létező brigád még nem portyázott nálunk, így nagy örömünkre szolgál, hogy először mi szabadíthatjuk Magyarországra ezt az olasz piaszagú rettenetet! Mocsok és szenny, a szeszek rendíthetetlen fenevada: köszöntsétek szeretettel a Black Metal Ultrákat, a szentségtelen Whiskey Ritual-t!

A fesztivál fellépői:
Archaic // Beneath The Void // Chainsword (PL) // Cryptic Remains // Evil Conqueror // Exodikon // KillerSick // mws // Nefalem // Neuropsy // Purulent Rites // R I P (PL) // Rivers Ablaze // Skog // Tormentor // Tulsadoom (AT) // Türböwitch // Vile Disgust // Whiskey Ritual (IT) // Wolverine Blues Brothers - Entombed Cover Band 

További infó az eseményben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8218075152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása