Fülesbagoly

Több helyszínen, több zenekarral zajlik idén a Made in Debrecen

2023. március 08. - Bagolyhír

Idén is lesz Made in Debrecen, ésezúttal több mint 160 zenekar mutatkozik be 20-20 perces koncerttel. A nagy nap március 25-én lesz, és minden program ingyenesen látogatható majd.

borito_mid.png

Mi sem mutatja jobban a Made in Debrecen átütő sikerét, hogy már az első eseményen, tavaly március utolsó szombatján közel 120 debreceni formáció mutatta meg magát, több ezer ember vándorolt helyszínről helyszínre, majd nemrég a dehir.hu szavazásán az év rendezvényének is megválasztották a helyiek. 
Az álomszerű kezdés után jön a fokozás: idén március 25-én már reggel 10 órától hangos a zene mind a nyolc állomáson, egészen éjfélig. Ez több mint 160 helyi zenekar és 600 helyi zenész jelentkezését jelenti, akik mindannyian húsz percnyi játékidőt kapnak. A szervezők is csak ízlelgették ezt a számot eleinte, ráadásul sok banda – saját bemutatkozása szerint - kifejezetten a tavalyi, hagyományteremtő Made in Debrecen hatására alakult.
A Pécsről indult kezdeményezés lényege épp ebben áll: az első fellépésére készülő fiatal formációk és a befutott, akár országos ismeretségű együttesek egymás kezében váltva a kilincset mutatják meg magukat a belváros különböző klubjaiban. A helyszínek listája egyébként némileg módosult, bekerült a szórásba a Bakelit mint akusztikus színpad és Stay Beer Bar is, de a Sikk, az Incognito és a Régi Csibészek mellett megmaradtak a legnagyobb befogadóképességű helyek is: Rocksuli két színpada az Ifjúsági Házban és a Roncsbár.
A tavalyihoz hasonlóan idén is két vendégváros képviselteti magát a fesztiválon, a határon túlról Marosvásárhely, határainkon innen pedig az idén Európa Kulturális Fővárosaként működő Veszprém hoz el három-három bandát, akik különböző idősávokban fognak beékelődni a helyi produkciók közé. 
Veszprémet és a régiót képviseli majd a Vad Fruttik frontembere, Likó Marcell, aki a Bakelit színpadát nyitja reggel 10 órakor, de máshol is komoly, mondhatni legendás nevek keltik fel álmából a várost: az Ifiházban például az Insane, az Incognitóban a Nyughatatlan duója, a Roncsban pedig a PG Csoport fog zenélni az átlag 20 perces műsornál némileg hosszabban nyitásként.
Debrecen minden értelemben legintenzívebb napja a város zenei palettájának szinte teljes felvonultatásával közeleg, érdemes követni a fesztivál közösségi média platformjait, ahol a részletes program és egyéb ízelítők vezetik fel a március 25-i egész napos, teljesen ingyenes eseményt. Önkéntesek jelentkezését is várják a szervezők a legkülönbözőbb munkakörökben ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2218066434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása