Fülesbagoly

AWS-fotóval nyert Kurucz Árpi a Magyar Sajtófotó pályázaton

2023. február 17. - Bagolyhír

Művészet (egyedi) kategóriában az AWS zenekarról készült fotóval nyert első helyezést Kurucz Árpi. A misztikus kép eredetileg a Magyar Kultúra Magazin "Emlék" lapszámában jelent meg.

kuruczarpadfoto.jpg

Kurucz Árpi régi motoros a szakmában, jelenleg is több sajtóorgánumnak készít képeket, többek közt a Marie Claire-nek, a National Geographic-nak és a Magyar Nemzetnek. Nevével már többször találkoztunk a Magyar Sajtófotó díjazottjai között, idén két elismerésben részesült. Zenei fórum révén elsősorban az AWS-ről készített fotójára kaptuk fel a fejünket, ami a Magyar Kultúra Magazin "Emlék" lapszámában jelent meg. Mint ismert, a metal zenekar énekese, Siklósi Örs tavaly februárban hunyt el hosszas betegség után. Az együttes tagjai úgy döntöttek, hogy folytatják a közös zenélést, és nemrégiben meg is találták az utódját Stefán Tamás személyében. Árpi díjnyertes fotója még az új frontember nélkül készült.
- Egy filmes műteremben fotóztam meg a zenekart úgy, hogy előttük egy textil réteg lett kifeszítve, és hátulról voltak megvilágítva - beszélt a kulisszákról Árpi. - Különösebben nem szeretek beszélni a fotóimról, inkább beszéljenek önmagukról. Mindenki értelmezze őket úgy, ahogy szeretné.
Íme Árpi nyertes képe:

aws_arpi.jpg

A idei pályaművek eredménye ITT található. A fotókból kétféle kiállítás is készül, ezek mindegyike bemutat a díjazott munkákon felül további, magas színvonalú pályaműveket is. A beltéri kiállítás április 12-től a budapesti Capa Központban, a szabadtéri válogatás pedig szintén áprilistól a pécsi Széchenyi téren lesz először látható. Árpi további képeit az Instagram-oldalán lehet megtekinteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6918052026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása