Fülesbagoly

A Vígszínház színészei énekelnek a Lóci játszik új albumán

2023. január 17. - Bagolyhír

Megjelent a Lóci játszik legújabb lemeze, ami a 80 nap alatt a Föld körül című előadás dalait tartalmazza a Vígszínház színművészeinek közreműködésével. A Jules Verne kalandregényéből készült, őrületes koncertszínházi előadás február 11-től a Pesti Színházban látható.

kuttner_adam_80_nap_074.jpg

A 80 nap alatt a Föld körül című előadásban a világutazó Phileas Foggot Karácsonyi Zoltán, szolgáját Szántó Balázs, míg őket az egész világon keresztül üldöző nyomozót Hirtling István alakítja. A további 118 szerepet a Színház-és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályának hét tagja kelti életre, Csorba Lóci pedig ezúttal nemcsak frontemberként, hanem prózai szerepben is bemutatkozik, ő alakítja a legendás regényírót, Jules Vernét. Az előadás egyszerre koncert és színház, egy zenés forgatag, állandóan változó karakterekkel, helyszínekkel, elefántból hajóvá formálódó kellékekkel, fordulatokkal teli cselekménnyel, melynek csúcspontjai az élő zenekari kísérettel megszólaló dalok.
A 2022 őszén rögzített felvétel az ötödik Lóci játszik lemezként lát napvilágot, azonban rendhagyó módon ez az első, amin Csorba Lóci mellett az előadás színészei is énekelnek. A dalok zenéjét és a dalszövegeket Csorba Lóci írta, a zenekar azonban nem csak kísérője, hanem aktív résztvevője is a darabnak. „Azért ideális számomra a felkérés, mert most nem a saját gondolataimat, érzéseimet kell megfogalmazni, hanem egy meglévő történetet kell elmesélni zenében, dalban” – fogalmazott Lóci az alkotói munkálatokról.
A lemezen szereplő dalok íve lazán összefoglalja a 80 nap alatt a Föld körül cselekményét. A tizenkét dalban a Lóci játszikra jellemző zenei sokszínűség ezúttal is megjelenik, a pop-funk stílustól kezdve az érzelmes balladákon át a karibi-hangulatú kitekintésig. A lemez kiemelt dala „Az Idő”, amely a főhősök az idővel való ambivalens viszonyát járja körül, és egy grandiózus, többszólamú fináléban teljesedik ki. A „Nem ért meg” című dal pedig 2022 decemberében jelent meg a lemez előfutáraként.
A 80 nap alatt a Föld körül című előadást február 11-től a Pesti Színházban láthatja a közönség.
 

LEMEZ ADATOK:

Lóci játszik zenekar

Csorba Lóránt – basszusgitár, ének
Biermann Áron – akusztikus gitár
dr. Dobozy Ágoston – billentyűk
Fábián Tibor – dob
Fülöp Bence – gitár
Rácz Dániel – trombita
Vidákovich Izsák – szaxofon

Énekesek (a darabban szereplő színészek)

Hirtling István
Karácsonyi Zoltán
Szántó Balázs
Fekete Patrícia
Illés Adrián
Krasznai Vilmos
Liber Ágoston
Tóth Dominik
Turi Péter
Varga - Járó Sára

A felvételek a SoundCam Productions stúdióban készültek.
Felvétel, mix, mastering: Józsa Örs

Korrepetítpr: Szép András
Felvétel asszisztens: Solymosi Kata

Kiadja a Prime Event Management.

Dallista:

Azt hallottad, azt hallottad?
Egy úr mindig úr
Lassú lesz
Emberáldozat
Fix fiesta
Nem megy
Fogd meg a kezem
Az Idő
Indiánok dala
Nem ért meg
Fogg a börtönben
Egy úr mindig úr (finálé) 

Nyitókép: Kuttner Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4918028334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása