Fülesbagoly

Black metalt játszik a Junkies, lemez is lett belőle

2022. december 17. - Bagolyhír

Elhunyt technikusuk emlékére, az ő dalszövegeit felhasználva írt egy komplett lemezt a Junkies basszusgitárosa, Gravel. A dalokat a zenekar tagjai felvették, és Stoneblood néven kiadták. Már így is egy meglepő lemez, ha meg hozzávesszük, hogy a Junkies tagjai ezúttal dallamos black metalt játszanak az albumon, akkor még inkább.

stoneblood-band-1-805x532.jpg

A lemez szomorú történetéről a Junkies énekese, Szekeres András osztott meg infókat:
"Bonya, azaz Bonnyay Péter, a technikusunk, roadunk, zenésztársunk, kis közösségünk szeretett és megbecsült tagja volt. Ez a mindig mosolygó jófej srác, rendkívüli humorával és nagy szívével azonnal belopta magát a szívünkbe. Hosszú évekig dolgoztunk együtt, családtagként tekintettünk rá.
A tavalyi Fishing on Orfűs koncertünk közben rosszul lett, le kellett dőlnie. Azt hittük, múló rosszullét. Október 2-án Miskolcon játszottunk, ahol megkértem (Bonya miskolci), hogy menjünk kajálni, vigyen valami jó helyre, ami a Leves volt és tényleg jó volt. Ott közölte velem, hogy van egy kis egészségügyi parája, aminek utána akar járni, egy darabig ne számítsunk rá. Még bevallani is szégyellem, hogy nem hittem neki 100 százalékosan, arra gondoltam, hogy mivel komoly párkapcsolata lett, elege van a pörgésből, de mondtam, oké, várjuk vissza.
Bonya 47 nap múlva már nem élt. Súlyos betegségéről ez idő alatt közülünk csak Gravel tudott, őt avatta be. Zenei felszereléseit Gravel stúdiójára hagyományozta, hogy azok kerüljenek eladásra, és az abból befolyó összegből a Spiritside Productions kiadványokat jelentessen meg. A számítógépe takarítása közben talált rá Gravel 12, Bonya által írt dalszövegre, amikből megírta a lemezanyagot. Soha életemben nem tapasztaltam nemesebb gesztust, amit egy halott barát emlékéért tettek, és ezért egész életemben hálás leszek Gravelnek, bármit is hoz az élet. Bár, mi dzsánkik, a Black Metal intézményét korábban sajnos megmosolyogtuk, azt rosszul tettünk, mert ez egy igenis komoly, és érdekes és értékes műfaj, minél mélyebbre ásunk benne, annál jobban szeretjük. Rendkívül élveztem a stúdiómunkát, nekem egy kicsit ilyen "utazás az ismeretlenbe"-érzésem volt végig. Mivel ez igazából Gravel lemeze, itt ebben a zenekarban ő a főni, azt csináljuk, amit mond, bevallom, nagyon élvezem, hogy nincs felelősség a vállamon. Nem tudom, hova fut ki ez a projekt, de szeretem minden percét, bármeddig is tart."
A Stoneblood “Shrines of Morbid Indignity” című albuma 13 szerzeményt tartalmaz, 49 perc hosszú. Megvásárolható CD-n ITT, és minden online platformon fellelhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9218004176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása