Fülesbagoly

Feloszlott a Meszecsinka

2022. december 14. - Bagolyhír

Magyarország egyik legfontosabb "zenei exportcikke", az egyedi hangzású és különleges zenei világú Meszecsinka 13 év működés után feloszlott. Az együttes énekesnője, Oláh Annamari egy Facebook-posztban indokolta meg a történéseket. Ebből az derül ki, hogy a zenekar másik alapítójával, Biljarszki Emillel a magánéletben is szétváltak útjaik.

meszecsinka_1.jpg

"Kedves közönségünk! Szomorú hírrel jövünk: a Meszecsinka útja véget ért. A zenekart Emil és én alapítottuk, és bár már korábban a magánéletben különváltak útjaink, még lemezre vittük a bennünk maradt dalokat. Ebből született meg júniusban az Árnyék. Eljött az ideje annak, hogy befejezzük a zenekart. 13 évnyi kaland, élmény, találkozások, hullámvölgyek, sikerek, utazások, rengeteg öröm és bánat. Felejthetetlen 13 év, amit nektek is köszönhetünk, és reméljük, hogy a zenénk örökre megmarad a szívetekben, a fületekben. A zenekar jelenlegi és egykori tagjainak valamint vendégzenészeinek, mind-mind köszönjük, hogy velünk voltak, és mindig hozzátettek az egészhez. És köszönjük, mindenkinek, hogy hitt bennünk, köszönjük a megannyi támogatást, amit ebben a 13 évben kaptunk családoktól, barátoktól, közönségtől, szervezőktől. A zenekar véget ér, de a zenélés nem. Mindenkit láthattok, hallhattok szólóban, más formációkban" - fogalmazott Annamari. Az együttes búcsúzóul még kijön egy videóklippel.
A Meszecsinka egyike volt a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön
WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította
2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. Sokat turnéztak Európában, játszottak az Usában és Kanadában, klipet forgattak a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. Pályafutásukat végig hazai és nemzetközi szakmai elismerések övezték. 2018-ban az „Álomban Ébren” albumuk megnyerte a Fonogram díjat a világzenei kategóriában.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9818002124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása