Fülesbagoly

Major Eszter, Hodosi Enikő és Wolf Kati is mesél a karácsonyi elményeiről

2022. december 11. - Bagolyhír

Holdraforgók címmel megjelent Major Eszter második gyereklemeze, amelyen őszi és téli leporellóinak megzenésített versei szerepelnek. Dusík Gábor egyedi, stílusos dalai és hangszerelései a Silverhill Stúdióban öltöttek végleges formát és a Napraforgó Könyvkiadónál jelentek meg.

img_3859.JPG

Ezen az albumon Eszter és „kollégái” a hideg évszakok hangulatáról énekelnek: hallhatunk dalt az óraátállítás rejtelmeiről, a tócsában ugrálás és a korcsolyázás öröméről, tökfaragásról, a krémleves vagy épp befőtt készítésről, majd egy budapesti hógömbről, míg végül megérkezünk a Mikuláshoz írt levélig, egy kis fenyőfa titkos álmáig és a karácsony varázsáig.
Wolf Kati, Judy, Bereczki Zoltán és Hodosi Enikő mellett Tabáni István, a Vastag testvérek és a Nyári lányok is elvállaltak egy-egy dalt, így különösen családias hangulatú lemez született. Eszter kérésére hosszú idő után újra mikrofonhoz állt Sugár Bertalan, és egy-egy dal erejéig hallhatjuk a Major Eszter és barátai zenekar énekeseit, Farkas Krisztina Volkovát és Tarr Dávidot is. Az egész családnak igazi élményt nyújtó albumot Karinthy Vera meghitt karácsonyi dala zárja.
Az album szerzőivel és előadóival beszélgetett Csepelyi Adrienn. Megtudhatjuk többek között, hogy ki hogyan áll egy gyerekdal elénekléséhez, kinek melyik a kedvenc évszaka, és vajon tud-e korcsolyázni Bereczki Zoli, ugrált-e valaha tócsában Judy, hogy telik az advent a Nyári családnál, Wolf Katiék fenyőfája mitől olyan, mint a falu kutyája, és hogy Eszteréknél mi került egyszer karácsonykor a fára csúcsdíszként.

Nyitókép: Hénics Fruzsina

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6217998942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása