Fülesbagoly

Újra aktív a 30 éve alakult Necropsia

2022. november 14. - Bagolyhír

Pontosan 30 évvel ezelőtt alakul szerintünk minden idők legjobb magyar hardcore bandája, a Necropsia, A debreceni ötösből négy alapító tag újra aktivizálta a zenekart, Böske helyett pedig másik énekes lesz a koncerteken és az új dalokban.

mi_1.jpg

A Necropsia 1992-ben alakult Debrecenben, és rögtön villámrajtot is vett. 1994-ben megnyerték a Marlboro Music Rock-in Tehetségkutatót. Rá egy évre bejárták az országot a Tankcsapda társaságában. 1995-ben megjelent első nagylemezük Mélység címmel, amely közel 10.000 példányban fogyott el. A frontember Böske és a dobos Szilágyi Pisti közös megegyezéssel 1995 szeptemberében elhagyták a bandát.
1997-ben szó volt egy 5 éves születésnapi újjáalakuló koncertről, azonban az eredeti felállásból Böske és Krisztián már nem akart részt venni a Necropsiában. Így trióban, Rossi, Ales és Pisti elkészítette a második Necropsia lemezt, A magány rítusai címmel. Az album megjelenését azonban már csak néhány koncert követte, illetve egy záró, lemezbemutató-búcsúzó buli, így 1998 júniusában véget ért a Necropsia fénykora. 2003-ban  Böske és Rossi ötletéből újra lett egy Necropsia, és elkészült egy újabb lemez, a Mítoszok romjain újra Kálmán Balázs szövegeivel. Néhány koncert után ez a felállás is inaktívvá vált. Egészen mostanáig. 30 évvel az alkulás után újra aktív a klasszikus Necropsia hangszeres felállása, azaz Rossi (Oroszi Tibor - gitár, ének), Krisztián (Pósafalvy Krisztián - gitár), Ales (Virág Zoltán - basszusgitár) és Pisti (Szilágyi István - dob). 
- Mostanra hivatalosan is kijelenthetjük, hogy Böske (Bodnár Zsolt - ének) nem kíván részt venni ebben a jubileumi reunionban - áll a zenekar közleményében. - Attól viszont nem kell félni, hogy frontember nélkül maradt a csapat, de az ő személyéről csak az utolsó pillanatban fogjuk lerántani a leplet. Amiért most újra együtt vagyunk, az nem más, mint egy, a 30 évet megünneplő, de egyben a ’90-es évek vidéki undegroundjának életét bemutató többrészes videó sorozat elkészítése, amelyben természetesen élő stúdiófelvételen (live session) játszik a Necropsia és a zenekarhoz, az időszakhoz, a miliőhöz köthető emberek, zenészek, haverok, szakmabeliek és szakmán kívüliek nyilatkoznak interjúk formájában erről az időszakról. Ezek mellett természetesen nem bírtuk ki, hogy ne írjunk új dalokat, így a videó sorozat mellett ezek is bemutatásra kerülnek 2023-ban. 
Mivel egy ilyen produkciót nem nagyon lehetett titokban tartani, így novemberben kaptak egy felkérést a Tankcsapda zenekartól, hogy az évzáró dupla Lovardás koncerteken élőben is legyen ott a Necropsia. Aktualitás hogy 30 éves a Necropsia, 30 éves a Legjobb méreg. A két zenekar nagyjából egyidőben indult, és rengeteg közös és nagyon sikeres koncertet adott a ’90-es években. Így aztán december 27-én és 28-án ők is ott lesznek a Lovardában a Tankok előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4417978340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása