Fülesbagoly

A négy képzeletbeli fiú Budapesten

2022. október 24. - Bagolyhír

Az 1976-ban alakult - akkor még Easy Cure - zenekar ötödik alkalommal látogat Magyarországra 2022. október 26-án a Budapest Arénába. A The Cure név lassan több mint fél évszázada (!) fémjelzi a 'dark' szubkultúrát, noha az együttes munkássága számtalan zenei stílust (post-punk, new wave, gorhic rock) érintve fejlődött az évtizedek alatt.

the-cure_exact1980w.jpeg

Az első, 1979-ben megjelent Three Imaginary Boys lemezükkel együtt 13 Cure stúdióalbum született, az őszi európai turné pedig valódi időutazást kínál. Robert Smith a zenekar összes fontos mérföldkövét elénk cibálja a kezdetektől napjainkig [spoiler alert!], így a kötelező slágerek mellett bőven helyet kapnak majd a Cure legsötétebb 'fénykorát' megidéző dalok. Igen, ha hinni lehet a boszorkányok varázsgömbjének, felhangzik majd a Pornography reménytelensége, a Disintegration, The Head on the Door boldog-szomorú lemondása, a Wish beteljesületlen kívánsága, és persze eltévedünk majd az erdőben a Seventeen Seconds himnuszára, sőt, az arra érzékenyebbek holló sminkje is megfolyhat majd a könnyektől. De bárhogy is lesz, jó eséllyel mindegyik generáció megkapja, amit megérdemel, legyen az a 90-es, gimnazista évek nosztalgiája, a kétezres évek bátortalan életigenlése, a pénteki csakazértis szerelem érzése vagy a szűnni nem akaró hideg a mélyzöld tenger partján. Ráadásul az előzenekar az a skót Twilight Sad lesz, akik bizonyítottak már 2019-ben a Fekete Zajon, akikről Robert Smith nemes egyszerűen csak úgy nyilatkozott, az utóbbi idők legjobb zenekara, akik egyszerre zseniálisak, érzelmesek, intenzívek és inspirálóak. Szóval elő a fekete körömlakkal, mélyvörös rúzzsal október 26-án, ahol a vidám dalok kicsit borúsabbak, a keserű kicsit édesebb lesz a megszokottnál!

Nagy Alexandra

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6217961864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása