Fülesbagoly

13 állomásos ázsiai turnéra indul a Bohemian Betyars

2022. szeptember 30. - Bagolyhír

A hazai a speed-folk-freak-punk nagykövetei eddig háromszor tartottak távol-keleti koncertkörutat Japán, Kína és Dél-Korea érintésével. Most a térségben megjelenő Gubancos című lemezüket vezetik fel egy 13 állomásos turnéval.

bohemianbetyars-2017_1.jpg

Ázsia tehát nem teljesen idegen a betyárok számára, a korábbi turnék során pedig kifejezetten hasznos kapcsolatokat tudtak kiépíteni a térségben, sőt, a Japonicus nevű lemezkiadó gondozásában megjelent egy lemezük is Japánban. Hamarosan ráadásul az itthon tavaly kiadott Gubancos című albumuk is elérhető lesz a távol-keleti régióban, és ennek a megjelenésnek ágyaznak most meg tizenhárom állomásos turnéjukkal.

Saját bevallásuk szerint az ismeretlen világ és kihívás vonzotta őket először a kontinensre, és ahogy mondani szokás, minden kezdet nehéz - így első alkalommal a szöuli és sanghaji vad bulik után hatalmas kontraszt volt Japánban és Kínában néhol akár alvó embereknek játszani. Tanulva a hibából hamar elkezdtek egy japán szervezővel dolgozni, aki pontosan tudja, hol és hogyan lehet megfogni a Bohemian Betyars közönségét. A zenekar most két év kihagyás után tér vissza Ázsiába, ahol többek közt a demilitarizált zónában, a DMZ Peace Train fesztiválon is zenélnek majd. Az esemény célja, hogy megmutassa, a zene miként segíti leküzdeni a politikai nézetkülönbségeket, a gazdasági egyenlőtlenségeket és az ideológiai konfliktusokat, ahhoz, hogy közösen elérjük a szabadság és a béke végső állapotát.

facebook_cover.jpeg

“Dél-Koreában például fellépünk egy Jarasum nevű jazz-fesztiválon, ahol furcsamód már korábban is jártunk. Nem igazán értettük, hogyan kerültünk oda, de idén visszahívtak, ami szuper visszajelzés. Lehet a mi zenénk Koreában jazznek számít?” - teszi fel a kérdést Mihályfi Máté gitáros.

De itt még nem ér véget a különleges koncertek sora - idén végre fellépnek az Asagari Jam fesztiválon is, ahol korábban a szupertájfun miatt meghiúsult a koncertjük, az éjszakát pedig egy óvóhelyen töltötték. Az esemény érdekessége, hogy a világhírű Fuji Rock (aminek idei headlinerek közt volt Halsey, Jack White és a Vampire Weekend) leányfesztiválja. Ezen kívül pedig több klubban megfordulnak majd, és a turnét a Fuji hegy lábánál található nagyobb városokban zárják. A korábbiakhoz hasonlóan most is biztosan újult erővel, rengeteg újszerű, jó vagy éppen bizarr élménnyel gazdagodva érkeznek vissza a hazai őszi klubszezonba, a halloweent pedig már magyar közönséggel ünneplik október 31-én a MORDÁI társaságában az Akvárium Klubban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7217943678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása