Fülesbagoly

Ez a 10 zenekar mérkőzik meg Budapesten, a Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjében

2022. július 09. - Bagolyhír

Lesz minden holnap a Kobuciban, modern metal elemek, funky groove-ok, elektronikus szárnyalás. Ismét nagyon színes lett a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti döntőjének mezőnye. Mutatjuk a TOP10-et.

zsuri.jpg

Az Anyámkínja egy pop-rock zenekar, amit 2020-ban Veres-Zsákai Zita és Kmety Benjamin alapított meg, keresve maguk mellé néhány zenésztársat. Az együttes sokat tapasztalt tagokból áll, Zita, az énekesnőjük több formációban is megfordult már,legyen az Copy Con vagy Gravefruit Sound.

A Heavy Brains alternatív/indie-rock banda debreceni gyökerekkel. Zenei stílusuk jól érezhetően merít a 70-es évek rock and roll korszakából, de a modern/alternatív jegyek is pontosan ugyanolyan arányban vannak jelen. Tavaly ők nyerték a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutatót.

A HERSELF stílusa saját bevallásuk szerint underground indiepop, amelyben ötvözik az elektronikus és klasszikus zenei elemeket. A zenekar „kétnyelvű”, angolul és magyarul is szívesen megszólalnak dalaikban. Legutóbb Bródy János egyik dalát dolgozták fel a Bródy János számára készített születésnapi tribute lemezhez.

A Mehringer zenekar énekese, Mehringer MarciaAz X-Faktor tizedik évadának 4. helyezettje volt. Együttese a  régi idők rock történelméből nyert fűszereket izgalmasan ötvözik a mai fülbemászó dallamokkal. Felszabadult, őszinte szövegeikkel gyűjtik maguk köré a kortalan hallgatókat.

Nádas Barbara első a capellla felvételével a telefonján Burai Krisztiánhoz vezetett az útja. Az első közösen szerzett dalukat a YouTube-on már másfél millió ember hallgatta meg. 2018-ban részt vett a Berklee 5 Weeks nyári előadói programján. Jelenleg egy EP-n dolgozik Marc Urselli és Smithmusix producerekkel.

A *Quack* egy fiatal zenekar Komárom-Esztergom megyéből. Céljuk a közönség megtáncoltatása akár koncerteken, akár otthon, a hangfalak előtt. Ezt hol egyszerűbb, hol csavarosabb dumákkal, igényes hangszereléssel, telt gitár- és fúvóshangzással, na meg zsíros funky groove-okkal igyekszenek elérni.

Sirene, azaz Jakobicz Eszter 29 éves énekes és dalszerző. Gyerekkora óta zenél, klasszikus zongorát tanult. 2021 nyarán alapította meg együttesét. Zenéjük főleg elektronikus, de van pár akusztikus daluk.

A modern rock-metal Stage Dives 2020-ban alakult. Tagjai különböző nagyszínpados produkcióból ismerősnek tűnhetnek, ugyanis olyan rockzenén nevelkedett fiatal session zenészekből alakult formációról van szó, akik már hosszú évek óta űzik a szakmát különböző együttesekben, mint például Children of Distance, Mobilmánia, Kozmix, Varga Viktor, stb.

A Tibi and the Otters a soul, a funk és a folk vizein evez. A koncertek szerves része a közönség kórussá varázslása, az improvizáció, és a humor. Pritz Péter, zenei újságíró szavaiban: “Nagyon kellemes meglepetés volt a Tibi and the Otters! Kellemes, nagyon érzékeny humorú, vegyes popzenét játszanak. Nagyon megkapó amit csinálnak.”

Az Ullie 2020 nyarán alakult Kárpátalján hat fiatal zenészből. Az Ullie (ejtsd: ulli) tagjai különböző zenei ízlésüket igyekeznek dalaikba eggyé szőni, így próbálnak valami különlegeset, sajátosat alkotni. A zenekar kibontakozóban van, de a pop-rock stílusirányzatában mozog. 2020-ban első helyezést értek el a Peron Music Alapítvány által Kárpátalján szervezett tehetségkutatón.

 A 10 döntős produkció után a 2020-as, budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató-győztes Zajnal ad egy 45 perces koncertet. Az instrumentális dizájner folk csapat a tehetségkutatónkat követően bekerült az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari programjába, ennek értelmében 2 millió forintos támogatást kaptak.

A Zajnal koncertje után, nagyjából 19 órakor várható az eredményhirdetés és díjátadó. A belépés ingyenes. Minden egyéb infó az eseményben.

Nyitóképünkön a tavaly zsűri látható. Idén Harcsa Veronika helyett Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója véleményezi a látottakat, mellette Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője és Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepadagógus, zenész ül a zsűriasztalnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2017877881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása