Fülesbagoly

A plátói szerelemről szól a The Anahit új dala

2022. június 19. - Bagolyhír

Új dallal készül a nyári fesztiválszezonra a The Anahit, és azt javasolják, hogy senki ne hagyja otthon a tánccipőit

foto_bikali_sandor.jpg

Az elmúlt időszakban a The Anahit zenekar a korábban rájuk jellemző melankólikus, sötét hangzásokat sokkal pörgősebb, poposabb stílusú dalokra cserélte és sorra jelentették meg az uptempójú szerzeményeket. Csányi Rita, a formáció énekes-dalszerzője több interjúban is elmondta, hogy a váltás oka egyrészt az volt, hogy a Covid-okozta elszigetelődésben és kilátástalanságban képtelen volt szomorú dalokat írni és ekkor születtek az első vidám hangulatú The Anahit dalok.

Az elmúlt egy évben olyan single-ket jelentettek meg, mint például a Limited Edition, Messages vagy a nemzetközi koprodukcióban készült I want your ice cream – hangulatában és pörgősségében ezekhez a dalokhoz hasonló a most megjelent Error (Lies, lies, lies) című daluk, amelynek születéséről Rita így mesélt: „Mindig ezt mondom, de ennyire nem élveztem még alkotási folyamatot. Az „Error (lies,lies, lies)” zeneileg annyira könnyedén állt össze, hogy öröm volt átélni közösen a zenekarral a dal megszületését. Hatalmasakat buliztunk miközben írtuk, és hát ilyen is lett: igazi táncolós nyári dal. A téma szerintem ismerős, egy olyan nyári szerelemről írtam, amit a másik fél nem viszonoz, viszont képtelen a főhősünk beletörődni ebbe, ezért gátlásaitól megszabadulva próbálja különböző szórakozóhelyeken már-már üldözni a kiszemeltjét, próbál vele valamilyen fajta fizikai kapcsolatba kerülni, hogy legalább egy estére az övé legyen."

A dalt első ízben a június 23-án az A38 Hajó tetőteraszán tartandó nyárindító koncerten hallhatja élőben a közönség, de a nyári fesztiválidőszakban sok helyen találkozhatnak a rajongók a zenekarral, ahová ígéretük szerint a legpörgősebb dalaikat viszik el, hogy hatalmasat bulizhassanak a közönséggel. Koncerteznek többek között a Sziget Fesztiválon, az EFOTT-on, a Művészetek Völgyében és a Reflektor Fesztiválon is.

Nyitókép: Bikali Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6917861599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása