Fülesbagoly

Szarvason idén nyáron is lesz Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztivál

2022. május 09. - Bagolyhír

Kilencedszer rendezik meg Szarvason a Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztivált. Az amatőr együttesek bármilyen stílusban, de élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel nevezhetnek a versenyre május 15-ig. A dalokat minikoncerten kell bemutatniuk a szakmai zsűrinek a Granárium Zebra Clubban. A győztes zenekar továbbjut az Öröm a zene országos tehetségkutató versenysorozat hárommillió forint összdíjazású, budapesti döntőjébe és számos értékes különdíj is gazdára talál.

egy5egy.jpg

Idén nyáron is megrendezik az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutató sorozat szarvasi, regionális állomását, a Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztivált június 18-án. A Békés megyei településen nagy hagyománya van a rendezvénynek, amelynek kilencedik alkalommal ad otthont Granárium Zebra Club. A szarvasi megmérettetésen az elmúlt években olyan zenekarok győzedelmeskedtek, mint például az azóta már országos hírnévre szert tett Fatal Error, a Mongooz and the Magnet, a The Luckies vagy a 2017-es Öröm a Zene tehetségkutató sorozat országos döntőjének nyertese, a hárommillió forint értékű főnyereményt bezsebelő altenatív rockzenekar, az Ažur.

A szarvasi Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztiválra csakis élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel lehet nevezni május 15-ig, a versenyt pedig június 18-án rendezik meg a nagy múltú Granárium Zebra Clubban, ahol annak idején a szárnyait bontogatta az Ektomorf és a Magna Cum Laude is. A zenekarok egy-egy 15 perces, élő koncerten mutathatják be produkcióikat a szakmai zsűrinek. Három saját szerzeményt kell előadniuk és a zsűri pontszámai alapján alakul ki a végső sorrend. Az zsűri pontozza a hangszeres tudást, a dalszöveget, a mondanivalót, az egyediséget és a színpadi összképet. A zsűri tagja Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene program vezetője, gitártanár, Mihály Gergely (Angertea zenekar), Lukács László (Barbears zenekar), illetve a Hangfoglaló Program képviseletében Szarka József, a Hear Hungary lemezkiadó ügyvezetője és Kirschner Péter zenei producer, gitáros (Sziámi & Friends zenekar).

Kirschner Péter idén is nyereményt ajánlott fel a győztes zenekarnak, amely produceléssel összekötött stúdiófelvételi lehetőséget kap tőle. Emellett több értékes nyeremény vár még a döntősökre, például fellépési lehetőség a 2023-as Alpárfeszten, a kiskunfélegyházi Rocktárban, a budapesti Gödör Kluban és a Tisza Style Fesztiválon

A szarvasi győztes továbbjut az Öröm a zene országos tehetségkutató versenysorozat budapesti döntőjébe, amelynek összdíjazása hárommillió forint. A Dobbantó Tehetségkutató Fesztiválon videók is készülnek, és valamennyi fellépő zenekar bemutatkozása elérhető lesz az Öröm a zene YouTube-csatornáján. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr217827455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása