Fülesbagoly

A Spotify-on a Tankcsapda, a YouTube-on L.L. Junior hasít

2022. április 14. - Bagolyhír

Másodszor adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű elismeréseket, amelyeket a zenei streaming területén 2021-ben kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert LMEN PRALA, a Tankcsapda, L.L. Junior, az Elefánt zenekar, valamint különdíjban részesült Bánki Nikoletta (GrapefruitMoon Records).

sidi.jpg

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezeli és terjeszti a digitális felületeken. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotifyon, Apple Musicon, YouTube Musicon vagy épp Deezeren.
Az online zenehallgatási szokások és a közönség visszajelzésein alapuló adatok alapján odaítélt díjak kapcsán Sebestény-Gallasz Enikő, a hazai zenei terjesztő vezetője elmondta:
"Partnereink közül idén is objektív szempontok szerint választottuk ki a díjazott produkciókat - kivéve egyet, 'Az év partnere' kategória nyertesét. Ezt a díjat ezúttal is annak a partnerünknek szántuk, aki az elmúlt évben a legaktívabban alkalmazta az általunk ajánlott eszközöket, és a leginkább próbálta kiaknázni a digitális szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket."

A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze:

A legsikeresebb dal
A WMMD által terjesztett zenei anyagok közül 2021-ben LMEN PRALA "Polizei" című dala volt a leghallgatottabb az audio streaming szolgáltatásokban.

A legsikeresebb előadó - Spotify
A Spotifyon a Tankcsapda szerepelt a legjobban az elmúlt évben! A WMMD által kezelt legendás katalógus egyébként a további zenei streaming szolgáltatóknál is a legnépszerűbb lett 2021-ben.

A legsikeresebb előadó - YouTube
A WMMD hálózatában L.L. Junior slágerei generálták a legnagyobb megtekintési számokat a YouTube-on, valamint az ő rajongói töltötték a legtöbb időt kedvencük csatornáján!

A legtöbb Spotify Canvas megtekintés
A zenei megjelenések vizuális színesítésére és a forgalmak növelésére kiválóan alkalmasak a Spotify Canvas funkcióban feltölthető rövid videók, animációk. 2021-ben az Elefánt zenekar aknázta ki ezt a lehetőséget a legeredményesebben!

Különdíj - Az év partnere
Bánki Nikoletta a WMMD által javasolt digitális zenei funkciók, eszközök hatékony használatával sokat tett a GrapefruitMoon Records által képviselt produkciók ismertsége, minél szélesebb körű elérése érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr10017808053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása