Fülesbagoly

Bikini koncerttel emlékeznek meg Bencsik Samuról

2022. március 29. - Bagolyhír

Marton Rock néven egynapos zenei fesztivált rendeznek április 23-án Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ rendezvényudvarán. A rendezvény fő fellépője a Bikini. A napot Bencsik Sándor és Provoda Jodes emlékének ajánlják a szervezők.

bikinilive.jpg

Az ingyenesen látogatható rendezvényen lesz közösségi főzés, food truck, kézműves vásár, rockzenei kiállítás is, de a főszerep a zenéé. Fellép a Tordai Szivárvány Zenekar, a Chills, a Titán és fő attrakcióként a Bikini. A szervezők gyertyát gyújtanak Bencsik Samu és Provoda Jodes emlékére.

Bencsik Sándor a '60-as években Martonvásáron kezdett el zenekarban játszani. Provoda József, becenevén Jodes hívta el muzsikálni a Shatmans nevű együttesbe, amit a gitáros javaslatára Kefir névre kereszteltek. 1969-ig zenéltek együtt, utána Bencsik Sándor a Beatricében, majd a P. Mobilban folytatta pályafutását. Jodes - aki kiválóan dobolt és énekelt - vendéglátózni kezdett, és Martonvásár megkerülhetetlen szervezője, lényegében a település zenei életének mozgatórugója lett. Sajnos már ő sincs köztünk, 2019-ben hosszas betegség után elhunyt, ezért rá is emlékeznek.

A Marton Rockról további infók az eseményben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6517792355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása