Fülesbagoly

Közös turnéra indul Дeva, Ohnody, Saya Noé és Drimba Cristina

2022. március 12. - Bagolyhír

Négy egyedi női hang, Дeva, Ohnody, Saya Noé és Drimba Cristina Kárpát-medencei miniturnéra indul közösen. A koncertsorozat Szegedet, Kolozsvárt és Debrecent érinti.

csajok.jpg

Дeva (Deva - Takács Dorina) különleges zenéje egy ősi földre kalauzolja a hallgatót – számait atmoszferikus lágy hangok, selymesen pulzáló basszus és a magyar népdalok misztikus világából merített töbszólamú mantrák jellemzik. Nemrég megkapta a legjobb női előadónak járó Petőfi Zenei Díjat és az Európai Unió Music Moves Europe Díját.

Az Ohnody az Artisjus Junior díjas Hegyi Dóri szóló zenei projektje. Munkáiban az énekesnő különböző művészeti irányokat ötvöz egy koncepcionális elképzelés mentén. Minimalista rajzai, mély és őszinte versei és érzelmes énekhangja olvadnak össze ebben az interdiszciplináris projektben.

Kőrös Mimi, művésznevén Saya Noé Malaysiában nőtt fel. hosszas zenei útkeresés után vált igazi DIY előadóvá. Zenéje leginkább “pop noir”, melankolikus, alternatív elektropop hiphop és trap elemekkel fűszerezve. Mindemellett ő a legismertebb magyar zenei Twitch streamer, közel 42.000 követővel világszerte

A kvartett legfiatalabb tagja a nagyváradi Drimba Cristina, aki még csak 16 éves, 3 éve kezdett el közönség előtt is bemutatkozni érzékeny, befelé figyelő, egy akusztikus gitárra és egy énekhangra írt angol nyelvű dalaival. A Nagyváradi Művészeti Liceum diákja 2020-ban bejutott a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe.

A miniturné első állomása április elsején lesz Szegeden, az IH Caféban, másnap Kolozsváron, a Planetárium Caféban lépnek fel, majd április 30-án Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban zárnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7117778664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása