Fülesbagoly

Új lemezének harmadik klipjével jött ki a Chalga

2022. február 09. - Bagolyhír

A napokban megjelent Ezért van az című lemezéhez már a harmadik klipet forgatta a Chalga, ezúttal a címadó dalt filmesítették meg. A videóban nem titkoltan fellelhetők Wes Anderson rendező, forgatókönyvíró (Holdfény királyság, A Grand Budapest Hotel) munkásságára jellemző vizuális elemek.

chalga_2.jpg

Egy dráma akkor jó, ha van benne egy pici humor és irónia is, különben elviselhetetlen, és ki akar úgy szórakozni, ha az csak fáj? A Chalga zenekar Ezért van az című lemezének címadó dala pedig egyértelműen szeretne szórakoztatni, hiszen első meghallgatásra olyan, mint egy népzenével felütött Daft Punk-szám. De ha elkezdjük felfejteni a rétegeket, kiderülnek a furcsaságok és fülcukorkák: ha lehet egy diszkó-groove önironikus, akkor ez mindenképpen az, és bár a dal hallhatóan popzenei babérokra tör, de nincs igazi refrénje, a szöveg pedig nem annyira a szerelem elemésztő tüzéről, vagy az elhagyásról szól, hanem a saját gyengeségünkről és a megalkuvásról - mindenek ellenére pozitív végső kicsengéssel.
A zenekar az új lemezük megjelenése utánra, de még a lemezbemutató elé időzítette a dal videóklipjének megjelenését.
- A videó nem nagyon próbál újabb értelmezési rétegeket rápakolni a dalra, de azért kilép a zenekar eddigi videóinak dramaturgiájából – mondta Zagyva Tamás, a Chalga gitárosa. - A korábbi klipekben jellemzően a zenekar zenélt, ebben viszont egy kis történet meséltetik el, és nemcsak az együttes szerepel. A képi világban a filmrajongók valószínűleg felfedezhetnek filmes utalásokat és Wes Andersonos vizuális elemeket is. Ez utóbbi adta magát, hiszen az említett rendező is mindig finom képi iróniával mutatja be szereplőit, mint ahogyan az Ezért van az is bánik a zenével és a szöveggel.

A dal, illetve a nagylemez már hallható az ismert online felületeken, illetve megjelent CD-n is. A Halmos Béla Program által támogatott album bemutatóját február 10-én tartják a Fonó Budai Zeneházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7617311162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása