Fülesbagoly

Új koncepcióval új lemezt mutat be a perpētuum

2021. december 02. - Bagolyhír

A Szimpla Kertbe visszatérő perpētuum élőben mutatja be új, elektronikus hangszerekben és megoldásokban gazdag tíz dalos, alt-pop albumát december 4-én. A koncert-set meglepetése lesz még a dalokat összekötő, erős instrumentális elemek és pár igazán friss új dal első megszólalása.

perpetuum.jpg

A négy tagú perpētuum elektronikával tűzdelt alternatív pop zenét játszó formáció. Stílusjegyük az úszós, egyedi dallamvezetésű gitár; a lendületes, eget rengető basszus; a sokszínű, karakteres dob és a lebegős, szövegében is erős, energikus női hang. Az elmúlt két év leforgása alatt begyűjtötték a Szimpla Lemming Program és a Müpa Jazz Showcase díjait, előzenekara voltak a Margaret Island-nek az Akvárium Nagyhall-ban, nemzetközi bemutatkozásuk pedig a holland közösség előtt Amszterdamban valósult meg.
A perpētuum együttes a tavalyi Szimpla Lemming programon adott koncertje addigi repertoárjának búcsúztatója volt, akkor játszották el utoljára azokat a dalokat, amik akkor aktuálisak voltak bennük. Ezen az idei december 4-ei 20:00-kor kezdődő koncerten ugyanarra a helyre térnek vissza egy eddig hivatalosan sohasem hallott új anyaggal, a White Canvas album dalaival.  Az este folyamán a perpētuum-tól csak olyan számok fognak szerepelni, amit a közönség még nem ismerhet online felületeikről. Kivétel az Oh, Silence tavaly szeptemberben felvett dala, melynek hangzása egy kicsit már az újba mutat.

A négy fős csapat azt ígéri, hogy érdemes lesz élőben, személyesen is megismerni az új hangzásvilágukat és a tíz új dalukat, mely zenei világára az elektronikus alternatív-pop  jelző illik a legjobban. Különlegessége lesz még az album bemutató koncert set-nek, hogy erős, extrém instrumentális elemekkel kötik majd össze a dalokat. Természetesen meglepetéssel is készülve a White Canvas lemez dalain kívül a legfrissebb anyagait is megmutatja a perpētuum, amelyekben nagy szerepet játszik egy új hangszer: a basszus szintetizátor és még nagyobb teret nyer az elektronika.
A perpētuum december 4-ei szombati Szimpla Kertes koncertje a Loyality to Art program nap záróakkordja lesz. A Loyality to Art egy nemzetközi kollaboráció a művészek és  márkák egymás kölcsönös támogatásáról.  Girincsi Fruzsival, a perpētuum frontemberével, mint Lemming-lánnyal már délután 15:00-től lehet találkozni a Lemming Program, a Szimpla Kert és a Club Mate közös kapcsolódásának egyik szereplőjeként. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2816770590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása