Fülesbagoly

Elhunyt Szappanos György

2021. június 05. - Bagolyhír

Meghalt Szappanos György, Magyarország egyik legjobb basszusgitárosa. A hírt több zenész is megosztotta, köztük Ferenczi György és Borlai Gergő.

szapi.jpg

Szappanos György pályája kezdetén Babos Gyula zenekarában játszott, majd többek között a Tátrai Bandet és a Boom-Boom együttest erősítette - olvasható a BMC honlapján. Mohai Tamással és Hirlemann Bertalannal megalapították a legendás Háború együttest, mellyel eMeRTon-díjat kaptak. A hazai jazz élet majd’ minden szereplőjével játszott már együtt.2003-ban hozta létre saját jazz-rock zenekarát „Full Playback” néven. Nagy János zongoristával közel tíz éve játszanak együtt különböző formációkban. Nagy János Hasbeszélő című kortárs báboperájában szintén ő basszusgitározott, ezzel is bizonyítva sokszínűségét és műfaji határokat nem ismerő tudását. Kétszer is megválasztották az év basszusgitárosának.
Szappanos György pár napja stroke-ot kapott, a kórházban sajnos már nem tudták megmenti az életét. 55 éves volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8016583084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása