Fülesbagoly

Nehéz hallgatni az Antares őrült lemezét

2021. május 25. - Bagolyhír

InSanity címmel megjelent az Antares második nagylemeze. A Junior Artisjus- és Öröm a Zene-díjas zenekar a megkezdett zenei úton haladt tovább, énekesük szerint az új dalokat nemcsak játszani, de hallgatni is nehéz. Az albumon vendégszerepel Ferenczi György, és a Fresco című dalukhoz klipet forgattak Szombath Mátéval. A lemez bemutatója június 5-én lesz Budapesten, az Analog Music Hallban.

antaresuj.jpg

Az Antares szinte a semmiből tűnt fel még 2019-ben, amikor egy intenzív egy éves próbatermezés után jelentkeztek a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóra, amit rögtön meg is nyertek. Ezután nagyon felpörögtek az események a zenekarnál, elhódították az Öröm a Zene tehetségkutató fődíját, megjelent a debütáló lemezük, Junior Artisjus-díjban részesültek, velük indult a Dalfutár negyedik szériája, hogy csak a fontosabbakat említsük. Zenéjükben sok stílus felbukkan, legyen az progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk valamit soul, és ez a változatosság jellemzi a második lemezüket is.

- Az album címe InSanity. Azt szeretnénk üzenni, hogy egy kis őrület nem árt a túl sok "józanságban” – fogalmazott Kolosai Ferenc, az Antares énekes-basszusgitárosa. - Nem ez volt a célunk, de úgy gondoljuk, hogy az új dalokat nagyon nehéz játszani és hallgatni is. Ugyanazzal a lendülettel és odaadással írtuk meg ezt a lemezt, mint az elsőt.

borito_1.jpg

A lemez Nóniusz Gáborral készült a Bresaola stúdióban, a Hangfoglaló Program támogatásával Érdekessége az is, hogy vendégszerepel rajta egy dal erejéig Ferenczi György. A lemez egyik legőrültebb, Fresco című dalához leforgatták első videóklipjüket

- A Fresco tartalma nagyvonalakban arról szól, hogy nagyon sokszor egy rögtönzött álcát magunkra teszünk – folytatta Fecó. - Mást mutatunk kifelé, mint akik valójában vagyunk, általában azért, hogy minél több pozitív visszajelzést kapjunk. A freskók festése nagyon kényes, mert rögtön nedves felületre kell felvinni a festéket. Tehát ha valaki másnak adjuk ki magunkat, akkor az úgy is maradhat. A dalhoz nagyon változatos helyszíneken forgattunk, közel 2 napon keresztül, és 19 jelenetet vettünk fel.. Ez lett az első nagyszabású videóklipünk. Amellett, hogy vannak benne image jelenetek, történet központú, szóval megcsillogtattuk színész képességeinket is. Szombath Máté volt a rendezőnk, és Tóth Glória Jáde vágta a videót.
Az Antares lemezbemutató koncertje június 5-én lesz Budapesten, az Analog Music Hallban. Vendégzenekar a Sorbonne Sexual. A lemez elérhető az összes online platformon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7616571218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása