Fülesbagoly

Nyilvánosságra hoztak 10 Raktárplusz-koncertfelvételt

2021. április 30. - Bagolyhír

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma tavaly év végén hirdetett pályázatot a koncertsorozat megrendezésére és nyilvános terjesztésére. A könnyűzenei műfajba tartozó koncertek felvételei az A38 Hajón zajlottak, és közülük 10 elérhetővé vált a neten.

ek_1.jpg

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma a magyar előadók és zenekarok támogatása céljából 2020 decemberében pályázatot hirdetett közönség nélküli koncertek megvalósítására. A koronavírus-járvány következtében számos iparág került nehéz helyzetbe, a válság a könnyűzenei szektort sem kímélte. A 180 000 000 Ft keretösszegű támogatás a magyar előadók és zenekarok hosszú ideje tartó bevételkieséséből származó nehézségeket kívánta enyhíteni. A pályázók az elnyert támogatás legalább 90%-át előadói tiszteletdíjra és/vagy szerzői jogdíjra fordíthatták. A pályázati konstrukció megteremtette a zenekarok további működéséhez szükséges feltételeket oly módon, hogy mindeközben az élő zenét hosszú ideje nélkülöző közönséget is koncertélményhez juttatta.

A könnyűzenei kategóriába tartozó zenekarok és előadók fellépéseinek az A38 Hajó adott otthont. A koncertek regisztráció nélkül megtekinthetők az NKA-koncertek az A38 Hajón YouTube csatornáján és weboldalán. A csaknem hatvan órát felölelő koncertsorozattal olyan új tartalmi struktúra született, ami bár nem pótolja az élő előadások varázsát, de reagál az utóbbi évben megváltozott kultúrafogyasztási szokásokra.

A koncertek az A38 Hajón (Raktárplusz) sorozatban 59 magyar zenekar felvételeit láthatja majd a közönség. A közzététel első ütemében az alábbi tíz zenekar koncertjei láthatók:
Anima Sound System
ék
Peet Project
Ruby Harlem
Belmondo
Fugato Orchestra
Góbé zenekar
Kállay Saunders
The Pontiac
Omen

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr616518316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.05.02. 13:20:49

Nos, ez érdekes eresztés...
süti beállítások módosítása