Fülesbagoly

Itt a Kontraszt új dala és klipje, a Vakrepülés

2021. április 30. - Bagolyhír

A 2020-as Öröm a Zene országos tehetségkutató nyertes formációja decemberben hozta ki legutóbbi dalát Tükörkép címmel, most pedig a hamarosan megjelenő nagylemezük előfutárát adták ki videóklippel együtt, a Vakrepülést.

kontraszt-vakrepules-bikali-sandor-fotoja.png

- A Vakrepülés világával kicsit betekintést adunk a hallgatóinknak következő nagylemezünk tematikájába. Ezen a lemezen sokat fogjuk boncolgatni a múltat, és a gyerekkortól kezdve azokat a mérföldköveket az ember életében, amitől előbb utóbb azzá válik, aki - mesélt a lemez témájáról az énekesnő, Mirtse Kori. A zenét a Kontraszt tagjai közösen szerezték, a dalszöveget pedig a gitáros, Csizmazia Zsolt írta, aki így fogalmazott a sorokról:
"A dal szövege azokból a kötelékekből inspirálódott, amelyeket gyermekként végtelennek, felhőtlennek, fontosnak és őszintének élünk meg, de ahogy a gyerekkorunkat, úgy ezeket a kapcsolatokat is kinőjük. Lassan elkopnak és kiüresednek, és felnőttként már-már átélhetetlenek. A dal két nézőpontból szemléli ezeket a kapcsolatokat, a felnőtt énünk tapasztalataival, és a gyermeki énünk érzelmeivel." 
A dalhoz videóklip is készült, melynek képi világa a gyermekkorba repít vissza bennünket, ahol egy ideig minden szépnek, idillinek és tökéletesnek tűnik - de ez csak addig tart, amíg a felnőttkor rá nem töri az ajtót erre a gondosan felépített mesevilágra. A videóklip munkálatairól Kori így mesélt:
- A klippel az volt a célunk, hogy amennyire csak lehet, alátámasszuk a dal sorait. Szerettük volna a szavakat képekbe önteni, hogy a zene és a látvány együttesen adja ki azt az érzést, amiről a Vakrepülés szól. Összegyűjtöttünk minden olyan tárgyat, ami a gyerekkorunkhoz kapcsolódik, és berendeztünk egy igazi kuckót, ebben zajlottak a felvételek. A képeket Bikali Sándor rögzítette, a vágást pedig én készítettem el, Balázs Misi segítségével, akinek a hangfelvételeket és a keverést is köszönhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4216518302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása