Fülesbagoly

Kiss Flóra énekel Egri Márton új dalában - Premier

2021. április 28. - Bagolyhír

Egy hónap után ismét új dallal érkezik Egri Márton projektje, az InsideOut. Az instrumentális dalokat író zenész ezúttal szakított a hagyományokkal, és Driftin' Around című számába meghívta énekelni Kiss Flórát. A végeredmény varázslatos lett, és elsőként a Fülesbagoly blogon hallható.

driftin_around_premier_kep.jpg

Marciról nemrégiben már írtunk, akkor is már méltattuk zenei tehetségét, és hogy dobosként milyen alkotószellem van benne. Most újra meglepett minket, ezúttal amiatt, mert egy szál zongora - ének dallal jelentkezett.
- Amikor megírtam ennek a dalnak az alapját, egyből Flóra hangja jutott eszembe. Bár még sosem játszottunk együtt, elküldtem neki. Ő aztán kicsit magáévá formálta, finomított a hangszeres gondolkodású témáimon. Ezek után született meg a szöveg, kedvesem, Salamon Dóra tollából.
Marcinak ez az első olyan dal, aminél felkért valakit producernek. Antal K. Tamás barátja sokat segített a dal megformálásában.
- Szemben az eddigi szerzeményeimmel, melyek viszonylag összetettebb instrumentális művek és kevés visszadúdolható dallam van bennük, ez most egy egyszerűbb, emberközelibb dal lett. Ezért is maradtam csupán a zongoránál. Nem szerettem volna komolyabban meghangszerelni, mert egy jó dalnak így is meg kell állnia a helyét (bár terveim közt szerepel egy zenekari változat is). Ez nem azt jelenti, hogy könnyebb dolgom lett volna ebben a felállásban az eddigiekhez képest, főleg, hogy nem vagyok zongorista. Mert szerintem egy egyszerű, eredeti dalt semmivel sem könnyebb jól megírni, mint egy bonyolultabb művet.
És akkor jöjjön a dal, premier a Fülesbagoly blogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6716515964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása