Fülesbagoly

A Bácsikérem! a legmenőbb fiatal producerekkel csinált nagylemezt

2021. április 22. - Bagolyhír

Elkészült a Bácsikérem! zenekar első nagylemeze, a Dallamtapadás, melynek stílusát a csapat egy kitalált szóval elporocknak, vagyis elektronikus populáris rockzenének nevezte el. A dalokat a sokszínűség jellemzi és a legmenőbb fiatal producerekkel dolgoztak rajtuk. Az albumot elsőként a Fülesbagoly blog olvasói hallgathatják meg.

bacsikerem_01.jpg

A Bácsikérem! zenekar a jelenlegi formájában hivatalosan 2019-ben alakult meg, de korábban már számtalan formációban létezett. Az alapítótagok, a közismert rádiós műsorvezető, Kaldenecker Anti (Rádió Bridge, Danubius Rádió, Sláger FM, Manna FM) és Nagyiványi Márton basszusgitáros 16 évesen kezdtek együtt zenélni, vagyis jó pár évtizednyi közös munka után jutottak el az első nagylemezükig. A zenekar neve, a Bácsikérem! önironikus.

-Mostanra a zenekari tagok többsége túl van a negyvenen, és a tinédzserek már jónapottal és csókolommal köszönnek. Úgy gondoltuk, megelőzzük az efféle reakciókat, amikor fájós térddel ugrálunk a színpadon és inkább saját magunkat röhögjük ki- mondta Kaldenecker Anti dalszövegíró-énekes frontember.

A Bácsikérem! zenekar első nagylemeze a Dallamtapadás címet kapta.

- Ennek az egyik oka, hogy vannak rajta olyan dalok, amelyeken már régóta dolgozunk, például öt éve született egy dal teljesen más formában, és nekünk az a dallam már a fülünkbe tapadt. A címválasztás másik oka, hogy ez alapvetően popzene, és abban bízunk, hogy lesznek rajta olyan dallamok, amik be fognak tapadni a fülekbe. Harmadrészt pedig van is egy olyan dalunk a lemezen, aminek Dallamtapadás a címe – tette hozzá Kaldenecker Anti.

- Általában a próbateremben születik egy riff, amire otthon írok egy szöveget, aztán visszaviszem és csiszolgatjuk együtt tovább. Ezt az alkotói folyamatot mindannyian nagyon szeretjük. A szabadidőnkben nagyon sokféle zenét hallgatunk, popzenét, rockzenét, elektronikus zenéket, funkot, jazzt is. Szerettük volna, ha ez a sokszínűség valahogyan tükröződne a zenénkben is. Amikor nagyjából kialakul egy dal szerkezete, felkeresünk egy producert és arra kérjük, hogy lepjen meg minket. Mi visszük az elképzelésünket, de nagyon nyitottan állunk ahhoz, hogy az adott producer hozzátegye a saját ötleteit és a zenei világát. Emiatt az is fontos volt számunkra, hogy minél több, fiatal, kreatív producerrel dolgozzunk együtt, hogy ez a ránk jellemző kísérletező hangulat megmaradjon – magyarázta Kaldenecker Anti, majd hozzátette: - Alapvetően popzenét írunk, de mindegyik dalunknak van egy kis húzása, zúzása, mert a rock átkúszik az egész lemezen, de van benne drum and bass, trap, hip-hop, néha még house elemek is. Úgy építettük fel a dalokat, hogy mindegyik stílusból kerüljenek bele ilyen ízek és színes legyen az egész. Büszkék vagyunk rá, hogy a fiatal producergeneráció legmenőbb arcai, Závodi Marci, Somogyvári Dani, Fehér Holló és Teremi Dávid közreműködtek az első lemezünkön.

bacsikerem_02.jpg

A Bácsikérem zenekar abban bízik, hogy amikor újra lehet koncertezni, a fellépéseikre ugyanilyen sokszínű, sokféle zenei érdeklődésű ember jön majd el. - Szeretnénk, ha összetett élményt kapna a közönség, mert lehet a zenénkre táncolni, bólogatni és ugrálni is, ha beindul a zúzás- tette hozzá Kaldenecker Anti.

A Bácsikérem! zenekar első nagylemeze, a Dallamtapadás április 25-én jelenik meg a Music Fashion Kiadó gondozásában. Az album dalait a premier előtt három napon át kizárólag a Fülesbagoly blog olvasói hallgathatják meg ITT.

A Dallamtapadás című lemez Hurrikán című dalához látványos videóklipet is forgatott a tavalyi karantén után a Bácsikérem! zenekar. A fekete-fehér kliphez szuperlassított felvételeket készítettek, méghozzá reklámfilmekben használt technológiával. Egy normál kamera 25 frame/másodpercet rögzít, míg ez a speciális kamera 4000 képkockát tud felvenni másodpercenként. A teljes klipet, még az énekrészeket is szuperlassításban vették fel. Mivel a Hurrikán című dal egy viharos kapcsolat kialakulásáról szól, a zenekar vizuálisan is szerette volna ezt megjeleníteni. A klipben szereplő modellek pár órán keresztül „kínozták” a Bácsikérem! tagjait. Mintha egy hurrikán közepén ülnének, hozzájuk vágtak mindenféle dolgokat, újságpapírtól popcornon át tujáig és vízzel locsolták a zenészeket, ami a szuperlassított felvételen nagyon látványos eredményt hozott. Speciális szereplő volt a klipben Várhegyi Lucas Palmira énekesnő, aki 2015-ben megnyerte a TV2 Rising Star című tehetségkutató versenyét és korábban együtt zenélt a Bácsikérem! dobosával, Kovács Bálinttal. Palmira feladata az volt, hogy bokszkesztyűben ütlegelje a zenekar tagjait. Bár eleinte nehezére esett a negyvenes férfiakat elagyabugyálnia, a végére annyira belejött az ütlegelésbe, hogy a forgatás után kickbox edzésekre kezdett járni és azóta is űzi ezt a sportágat.

A Bácsikérem! első nagylemeze, a Dallamtapadás április 25-én jelenik meg a Music Fashion Kiadó gondozásában és elérhető lesz valamennyi ismert online zenei platformon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5216509580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása