Fülesbagoly

Most már dal is született a home office-ról

2021. április 12. - Bagolyhír

Többen is megénekelték már az otthonlétet, de a négy fal közötti családi zsibvásárt ennyire jól még nem fogalmazta meg még senki, mint Kölyök. Mutatjuk a dal.

20210412_161837.jpg

Kölyök, azaz Nemes Gábor az első Fülesbagoly Tehetségkutatót nyerte meg egyszemélyes zenekarával. A pécsi srác loopok segítségével egyszerre énekel, gitározik, beatboxol és didgeridoo-zik. Kölyök azóta is ontja magából a dalokat, és most is jött egy szerzemény, ami a Hómofisz címet viseli.

- A téma elég sok ember számára aktuális manapság, ugye... Maga a dal meglehetősen spontán született, amihez nyilván a közvetlen tapasztalatok nagyban hozzájárultak, de azért nem minden szövegrész szól egy az egyben rólam :) A rokoni, baráti és általános körben tapasztalt élménybeszámolók alapján rajzolódott ki bennem a kép a "hómofiszolás" hangulatáról. Zeneileg jó kis pörgős, szögelős muzsika kerekedett belőle. A korábbi extra megoldásaim közül helyet kap benne a didgeridoo, de a beatboxos effekteket ezúttal scratch-samplingekkel helyettesítettem. Mindemellett zeneileg kifejezetten gitár-centrikus dal. Maga a zenei alaptéma is egy "fingerstyle-thumb-pick" kompozíció, de több helyen szóhoz jut a szólógitár is - mondja Gábor.

- Egy egész albumnyi anyag gyűlt össze az elmúlt időszakban, hasonlóan életszagú dalszövegekkel, mint a "Hómofisz" sokféle témában, ezeken dolgozom. Konkrét dátuma még nincs a megjelenésnek, de szeretnék vele mielőbb előállni. Előtte egy-két hasonló "single", esetleg kedvcsináló akusztikus élő verzió erről-arról még valószínűleg kikerül a youtube-ra, hallgassátok boldogsággal! - tette hozzá Gábor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4516499112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása