Fülesbagoly

Két rockfesztivál lesz idén Hegyalján

2021. március 12. - Bagolyhír

Nyolc éve volt utoljára Hegyalja Fesztivál, azóta a rockzene messze elkerülte a környéket. Idén viszont, ha a vírushelyzet engedi, két zenei rendezvény is lesz Hegyalján. Először az I. Hegyalja Rocktábor, majd a Wild East Rock.

hegyalja.jpg

Az I. Hegyalja Rocktábort a Tokaj-Rakamazi Tiszavirág kempingben tartják július 15-től 17-ig. A rendezvény nevéből adódóan a torzított gitár lesz a domináns a színpadon, és az induló zenekarok mellett olyan bandák lépnek fel, mint a Moby Dick, a Fatal Error, a Kies vagy a Macskanadrág. További infót ITT találtok.
Ugyancsak Hegyaljára szervezik a Wild East Rock fesztivált augusztus 13-ra és 14-re. Itt szintén a rock és a metal lesz a főszereplő. Koncertezik többek közt a Lord, a Depresszió. a Down For Whatever, a Kalapács és az Auróra. Erről pedig ITT vannak további információk.
A helyszínnel kapcsolatosan sokaknak lehet kellemes élményük, ugyanis a Tisza-parton 2000-től 2013-ig dübörgött a Hegyalja Fesztivál. A magyar élvonal mellett rengeteg nagynevű külföldi együttes is fellépett itt, köztük a Transglobal Underground, az Asian Dub Foundation, a Bloodhound Gang, a Sepultura, a Motörhead, a Basement Jaxx, a Machine Head, a Clawfinger és a Slayer.
A 2014-es fesztivált, amely a 15. jubileumi alkalmat jelentette volna, 2013 karácsonyán még ingyenesnek harangozták be. A fellépőkről és az ingyenes belépés részleteiről azonban hónapokig nem esett szó, mígnem márciusban bejelentették, hogy a 2014-es Hegyalja Fesztivál elmarad. 2015-re új szervezők vették át a fesztivált, amelyet Borsodi Kingdom of Hegyalja néven, megújult formában kívántak újraindítani. Két héttel a meghirdetett időpont előtt azonban ismét lemondták a rendezést.
A Hegyalja Fesztivál így földbe állt, de a szép emlék megmaradt. Talán az idei két kis fesztivál valamit visszahoz belőle.

Nyitókép forrása: HammerWorld

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr816458484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnnyRebel 2021.03.14. 10:13:46

Egy remek, patinans fest volt egy kivalo helyszinen. En meg az EFOTT-on voltam azt hiszem 1997-ben, abbol notte ki magat a Hegyalja fesztival. A Motörhead es Lemmy gondolom sokaknak jelent egy eletreszolo elmenyt.

odamondó 2021.03.14. 10:49:27

Szerintem semmilyen fesztivál sem lesz idén.
1. Jelenleg felszálló ágban vagyunk
2. Még az öregeket sem oltották be nemhogy a fiatalokat akiket a fesztivál vonz (ha egyáltalán be akarják magukat oltani)
3. A különböző higiéniás szabályok miatt szintén nem lesz erre lehetőség
süti beállítások módosítása