Fülesbagoly

Könnyűzenei központ lesz Budapesten és vidéki játszóhelyek létesülnek

2021. március 10. - Bagolyhír

Elfogadta a kormány Demeter Szilárd 23 milliárdos zenei programját, ennek értelmében könnyűzenei központot is létrehoznak, és a terv kitér hazai zenekarok rádiós játszásának ösztönzésére.

demeter.jpg

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, egyben könnyűzenéért felelős miniszteri biztos egy, a Mandineren közölt cikkben vázolta fel tervének fő pontjait. Eszerint a tervét elfogadta a kormány, és ehhez többletforrásokat is kap a Petőfi Irodalmi Ügynökség.
“Felállítunk egy könnyűzenei központot, amely a tavaly napvilágot látott könnyűzenei stratégia megvalósításáért felel. Közösen a következő öt évben több mint 23 milliárd forintból újrahangoljuk a tágabban értelmezett magyar popkultúrát” - írja miniszteri biztos. A továbbiakban így fogalmaz:
"A kultúra egyben közösségépítést is jelent. Ezért Budapesten, a nemzet fővárosában a következő öt évben egy világraszóló popkulturális és társművészeti központot hozunk létre a Hajógyár és a Zichy-kastély együttesében."
További részleteket a Kreativ.hu cikke is közöl.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1216456182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása