Fülesbagoly

Nine Inch Nails-dalt írt a Bin-Jip

2020. december 15. - Bagolyhír

Már jóideje nem lehetett semmit hallani a Bin-Jipről, de mint kiderült, a trió a háttérben azért alkotott. Olyannyira, hogy most kijöttek egy izmos dallal és a hozzá forgatott videóval. Progresszív cucc, az biztos.

bin-jip_trio_uj.jpg

A szokatlan hangzású Bin-Jip 2010 óta tényezője a magyar alternatív zenének. Enter című bemutatkozó lemezük a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte el, második nagylemezük Heavy címmel pedig 2014 decemberében látott napvilágot, amelynek lemezbemutató koncertjére a MüPában került sor, telt ház előtt. 2017-ben Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint kilépett, és megújult a formáció, amely a Thievery Corporation előtt mutatkozott be a Budapest Parkban. Azóta egy új lemezanyagon is dolgoznak, melynek egyik vadonatúj szerzeményéből, a “Keep my calm”-ból készült klip.

A számot Andrew J és Szábó Márton szerezte, Eszes Viki énekel, a szöveget pedig Medvigy Rozi írta. A dal egy Debussy zongora samplingre épül, hangzását és stílusát tekintve, ha létezik ilyen: “progressive-triphop”, erősen érződik rajta a zenekar Nine Inch Nails kötődése. Az alapot egyébként 5 éve készítette Andrew, melyet Lantos Zoltán hegedűművésszel közös Violectrik duójukban már hallhatott a közönség. Tavaly Szabó Marcival áthangszerelték, újragondolták a dalt. A koronavírus miatt az elmúlt évben több klipkészítő is meghátrált, ezért Andrew J egy 3 hete megvásárolt kamerával készítette el a klipet, ez az első saját rendezésű videója, szinte mindent csak mostanában tanult meg hozzá.
Eszes Viki és Medvigy Rozi a gondolatai a számról:
A dal a lány szerelméről, és ezáltal saját magáról is szól. A világ és az információdömping okozta káoszról, amely a kapcsolatainkra is kivetül. Az elvesző határokról, amikor nem tudjuk hol kezdődik, és hol fejeződik be az "én" és a "mi" . Megéljük az érzelmeinket, amelyet nem feltétlen tudunk a külvilág felé kommunikálni. A vezetőülésen 2 férfi ül, lehetnek ők a jó vagy a rossz, vagy éppen a 2 különböző lehetőség a lány számára. Belőlük sokat nem érzékelünk, hiszen lényegében csak a lány elméjének kivetülései. Két felnőtt, láthatóan nyugodt és lecsillapodott férfi. Hátul pedig a zavart főhősünk, aki küzd azért, hogy ne csak egyedül ő érezhesse saját szerelmét. Küzd ezernyi más dologgal is. Hogy a videóklip végén, a férfiakkal, vagy magával küzd meg végül, azt mindenki döntse el maga.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6216341266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása