Fülesbagoly

A felnőtté válásról mesél animációs klipjében az Idea

2020. december 10. - Bagolyhír

Se koncert, se forgatás, így aztán egy animációs klip készítése mellett döntött az Idea, régebbi nevén 1Life. A szolnoki rockzenekar videója elkészült, mutatjuk is.

idea.jpg

Mit tehet egy zenekar a világjárvány közepén, amikor koncertezni nem lehet, és nagy stábbal videóklipet forgatni sem a legbiztonságosabb dolog? - teszi fel a kérdést a zenekar a hozzánk eljuttatott sajtóközleményben - A megoldás egyszerű. Nem kell hozzá más, csak egy friss dal egyenesen a stúdió és a próbaterem mélyén készülő új lemezről, egy tehetséges és elszánt grafikus, aki időt és munkát nem sajnálva igyekszik vizuálisan is életre kelteni a zenével elmesélt történeteket. Így született meg az Idea ’És’ című dalához készült animációs videóklip, amely december 7-én jelent meg a zenekar YouTube csatornáján.

Az Idea (korábban 1LIFE) egy 2016 óta aktív szolnoki rockzenekar. A banda tagjai (Bajnai Marcell – ének/gitár, Sárszegi Dávid – dob, Jankó Marcell – basszusgitár) jóformán együtt nőttek fel a közös zenéléssel eltöltött évek alatt, és az első szárnypróbálgatások óta nem csak egymás minden rezdülését és gondolatát ismerték ki, de elnyerték a közönség szeretetét és a szakma elismerését is. Bár a tavalyi évet a budapesti Akvárium Klub színpadán zárták, 2020 az Idea számára sem volt egyszerű.

A bizonytalanságok és újratervezések végtelennek tűnő sora ellenére a munka természetesen nem állt meg. Az új dalok idén is egymás után születtek a próbaterem inspiráló rejtekén, a stúdió alkotói magányában pedig szépen lassan körvonalazódik már a 2019-es bemutatkozó anyagot (Nincsen kérdés) követő új album is, melyet a tervek szerint 2021-ben hallhat majd a közönség.

Ilyen körülmények között fogalmazódott meg a gondolat, hogy ebben a nagy csendben, melybe a kívülállók számára csak igen kevés szűrődik át a szorgalmas háttérmunka zajából, ideje lenn valami izgalmassal és kreatívval előrukkolni. A dal készen állt, hiszen az ’És’ formálódását és érlelődését a koncertekre rendszeresen járó közönség is végigkövethette az utóbbi néhány évben, idén júniusban pedig a dal végleges, stúdióverziója is megszületett. Szerencsére kreatív és tehetséges grafikusért sem kellett messzire menni, és Papp Zsombor – aki korábban már két klipet is készített az együttes számára (Nincsen kérdés, Kopog a szív) – egyből igent mondott a felkérésre, és sok-sok munka után egy igazán egyedi és különleges képi világú animációs kisfilmmel tudta folytatni és tovább színesíteni azt a történetet, melyet az Idea az ’És’ című dalában elmesél a felnőtté válásról, az élet sűrű, néha félelmetesnek tűnő, de végső soron mégis csodákkal teli erdejében való bolyongásról, az útkeresésről és az úttalálásról.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7216325762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása