Fülesbagoly

Éjjel szólt a jazz a Pécsi Főpályaudvaron

2020. november 24. - Bagolyhír

Éjszaka, a Pécsi Főpályaudvaron forgatott videót a FILC. A helyi zenekar 3 dalt adott elő élőben, és a Pécs On Stage csapata rögzítette a minikoncertet a szokatlan helyszínen. Mindehhez a MÁV munkatársainak a jófejsége is kellett.

filc03_kredit_karai_bence_1_-min-min.jpg

A FILC meglehetősen nagyot ment az idei, martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutatón, lévén, hogy a beküldött hangfelvételek alapján először be se kerültek a döntőbe. A vírushelyzet miatt két határon túli együttes is távol maradt, így került a TOP10-be a pécsi fúziós jazz zenekar, és olyannyira éltek a lehetőséggel, hogy a versenyt meg is nyerték. A Covid miatt nekik sem egyszerű a lét, a próbákat is nehezen hozzák össze, ennek ellenére szeptemberben kijöttek egy 5 számos EP-vel, most meg egy különleges videóval, amit a Pécsi Főpályaudvaron forgattak..
- A Pécs On Stage csapata keresett meg minket, hogy legyünk a 9. epizódjuk főszereplője - tudtuk meg Etlinger Mihálytól, a zenekar basszusgitárosától. - A Pécs On Satge a pécsi BETWIXT szervezésében jött létre, ahol profi stábbal szokatlan, de ikonikus pécsi helyszíneken mutatják be a város különböző zenekarait, producereit és dj-it. Ezt a merész helyszínt is ők találták. Kicsit aggódtunk a Főpályaudvar aulájának hatalmas visszhangjától, de pont ez lett a session sajátossága, amit hamar megszerettük. Éjjel forgattunk, az utolsó vonat után, hogy ne zavarjunk senkit. Ahhoz képest, hogy nem egy tipikus koncerthelyszínről van szó, a MÁV munkatársai meglepően könnyen kezelték a helyzetet. A stáb összeszokott és profi, ez pedig nagyon motiváló volt a közös munkában. Minden számot többször feljátszottunk, hogy egyetlen take-en rögzíthessük őket. Az akusztika szokatlansága miatt eleinte bizonytalanabbak voltunk, de hozzászokott a fülünk.
A videó 3 dalt tartalmaz, a 17, az Octopus és a Mosquito című számokat. Kettő belőlük rajta van a szeptemberben kijött EP-n, az Octopust most először rögzítették. A FILC jelenleg készül a nagylemezére, addig viszont lesz egy hasonlóan 3 számos videosession a KMDB Recordings-tól, és egy 1 órás online koncert is szerveződik.

Nyitókép: Kárai Bence

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2116297410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása