Fülesbagoly

Lecsendesíti a zajt Ben T Kadar új dala

2020. november 13. - Bagolyhír

Arcon vágott mindannyiunkat a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjében a Ben T Kadar nagyon mai és friss elektronikus cucca, és azóta is születnek sorra az új track-ek. A produkció most is kijött új dallal és hozzá klippel, mutatjuk.

dsc_7877_1.jpg

A Ben T Kadar lényegében Kádár-Szabó Bence énekes-dalszerző szólóprojektje. Ben 2016 óta ír dalokat és 2019 januárjában úgy határozott, hogy producer barátaival, zeneszerző társakkal beveti magát a stúdióba, és hangzóanyaggá változtatja ötleteit. Így történt, hogy 2019 februárjában nekifogott első debütáló albumprojektjének munkálataiba Teremi Dávid producerrel. Az egész éves munka gyümölcse egy tíz dalos album lett, melyet Ben idén januárban meg is jelentetett. Mi szeptemberben láttuk őt a tehetségkutató döntőjében, ahol Live Act formációjával harmadik helyen végzett. Ben dalai sorra születnek, ezúttal is kijött egy.

- 'Peace For The Night' névre hallgat az új single és témája a zajból való kiszakadás - fogalmazott Ben.- Nagyon sokszor van az, hogy a mindennapi vagy épp nagyobb problémákat maszkolni akarjuk, társasággal, bulival, zajjal, hangos és eksztatikus élményekkel, viszont ez a legtöbbször nem old meg semmit és az egyedül töltött idő csak feszengést okoz. A dal ennek a zajnak a lecsendesítését és egyfajta nyugalomra vágyakozást fogalmaz meg.
Az animált videóklip, egy csúnya szóval élve a dalnak a 'vibe'-ját reprezentálja, nem is történéseiben, hanem inkább abban, hogy vajon mi történik a főhősünk fejében ezalatt.

Az énekes-dalszerzőtől megtudtuk még, hogy ezzel együtt nagyon sok új dal íródik (egyelőre még nem tudni, hogy EP vagy album terjedelmű lesz-e a végeredmény) és nagyjából három hetente lehet számítani egy-egy új dalra, hasonló animált vizuálokkal fűszerezve.

- A zaj és nyugalom témaköreiből dolgozom az utóbbi időben és számítani lehet mind energikus, mind pedig első sorban érzelmes számokra, valamint valamelyest eltérő hangszerelésre a januári albumhoz képest - folytatta Ben. - A sok szintetizátorból álló pop/rnb hangulatba kicsit jobban beleissza majd magát a lo-fi világa. Kora tavaszra tervezünk egy koncertet, ahol bemutatjuk a live act-tel az addig megjelenő dal csokrot, de ez az esemény még gyerekcipőben jár.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3216275174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2020.11.13. 12:40:49

Ilyen fejtől kb ilyen zenére is számítottam.
süti beállítások módosítása