Fülesbagoly

A Google új alkalmazása dúdolás alapján felismeri a dalt

2020. november 07. - Bagolyhír

Hányszor volt dallamtapadásod, és hányszor jutott eszedbe egy dalrészlet, de egyszerűen nem ugrott be, hogy ez melyik dal, és nem tudtad meghallgatni? Hányszor fordult elő, hogy csak néhány szóra emlékeztél egy dalszövegből? Ugye milyen nehéz, kínzó pillanatok ezek? :) Ennek most már vége! A minden zenehallgatót őrületbe kergető pillanatok megszűnnek a Google új alkalmazásának segítségével, hiszen akár dúdolás, akár éneklés alapján az új feature képes beazonosítani a keresett dalt.

zeneh.jpg

Ha mobilon a Google app vagy Google kereső legújabb verzióját használod, akkor a mikrofon ikonra kell kattintanod, és azt mondanod: „Melyik ez a dal?”, vagy a dalkeresés gombra kell nyomnod, és már énekelheted, dúdolhatod, suttoghatod is a dallamot 10-15 másodpercen keresztül. A Google ennek alapján megpróbálja felismerni, hogy melyik dalt keresed - adta hírül a WMMD. Az alkalmazás működését egy blogbejegyzésben így foglalta össze Krishna Kumar, a Google vezető termékmenedzsere: „amikor valaki egy dallamot dúdol a keresőbe, akkor a mechanikus tanulási modellek a hangot számalapú sorrenddé alakítják, amely az adott dal dallamát reprezentálja.” Nyilván jogosan merülnek fel kétségek azzal kapcsolatban, hogy a Google mennyire képes beazonosítani a dúdolás alapján az adott dal címét, azonban ez az új szolgáltatás mégis lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy olyan dalokat kutassanak fel, amelyekről azt hitték, hogy soha nem fogják megtalálni.
Az új funkciót az alábbi videóban mutatja be a Google. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3116276790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása