Fülesbagoly

Búcsúzik a Dürer Kert

2020. november 05. - Bagolyhír

Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy a Dürer Kert év végén bezár, mivel az épület tulajdonosa állítólag szállodát és irodaházat épít a helyére, de a héten bejelentett korlátozás új helyzetet teremtett. Ahogy más szórakozóhelyen, így a Dürer Kertben sem lehetnek koncertek, így a hely bezárt, és csak egy eseményük maradt, egy közös koccintás november 6-án.

oa4we1cq.jpeg

A Dürer Kert épületének hosszú és különös története még a XIX. század végére nyúlik vissza, amikor a francia Sacre Coeur apácák iskolát és nevelőintézetet nyitottak - olvasható a hely honlapján. A második világháború után az épületegyüttes Pártfőiskola lett, amelynek úszómedencéjében Kádár János úszta le napi adagját, majd az épület 1989 után az ELTÉ-hez került. Az egyetem épületeit a 2000-es évek közepén magánvállalkozók vették meg. A néhai tornaterem, kápolna, előadóterem helyén 2008-tól Budapest egyik legmeghatározóbb és legkarakteresebb klubja, a Dürer Kert üzemelt. A klub profilja a rocktól, az indie-től a hiphopon át a különböző elektronikus zenei irányzatokig ívelt, ahol a magyar és a nemzetközi zenei élet reprezentánsai, kult figurái és friss arcai egyaránt megfordultak. A Dürer Kert az érvényes bérleti szerződése ellenére egyszer már veszélybe került, amikor az Ajtósi Dürer sor 19-21. tulaja ki akarta paterolni a bérlőket, de akkor ebből nem lett semmi. Idén nyáron felpörögtek az események, és az épületkomplexumból a Rocksuli, a Dürlin, a Dürer Stúdió és egyéb bérlők szerződését felmondták, a Dürer Kertnek is csak december 31-ig adtak határidőt. Az új korlátozások azonban ezt is felülírták. mivel nem lehetnek 500 fő alatti koncertek sem, a Dürer Kert bezárt. Egyetlen eseményük lesz csak, holnap Utolsó koccintás az Ajtósin. A kultikus hely jövőjéről nincs hivatalos infónk, állítólag jövő májusban újra kinyitnak valahol Budán. Szurkolunk, hogy így legyen! Hajrá Dürer Kert!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5916274994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radiofan 2020.11.06. 11:21:19

jó hely volt jó koncertekkel! Minden jót a folytatáshoz!
süti beállítások módosítása