Fülesbagoly

Feltettünk kérdéseket a raktárkoncertekről, ezek a válaszok

2020. augusztus 31. - Bagolyhír

Az eddig napvilágot látott információkhoz képest próbáltunk többet megtudni a Raktárkoncertekről, ezért aztán feltettük kérdéseinket a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. Végül is jöttek válaszok.

raktar_1.jpg

Eddig annyit tudtunk biztosan az itt-ott elhintett infómorzsák alapján, hogy 5,3 milliárd forintból lesznek raktárkoncertek, így támogatva fesztiválos fellépőket, cigányzenészeket és élő legendákat. Eddig 90 fesztiválos zenekarnevet hoztak nyilvánosságra, de elvileg 150 produkció kap gázsit. Az élő legendák felvételeit elkezdték, legalábbis erről árulkodik a Raktárkoncert YouTube-csatorna. Itt vannak háttérfelvételek a Neotonról, Demjén Ferencről, a Skorpióról, Tóth Veráról, Balázs Fecóról, Radics Gigiről, az Eddáról, a Mobilmániáról, Tóth Gabiról és Keresztes Ildikóról. Hogy többet is megtudjunk, írásban feltettük az alábbi kérdéseket a Magyar Turisztikai Ügynökség sajtóosztályának:
- Milyen tételekből áll össze az 5,3 milliárd forintos büdzsé?
- Az élő legendák kategóriában kik kapnak támogatás?
- Valós az az információ, hogy a cigányzenészek támogatásának lebonyolításában részt vesz Mága Zoltán? Ha igen, pontosan mi az ő szerepe?
- A fesztiválos zenekarok közül kilencvenet már nyilvánosságra hoztak. Kik azok, akik még rajta vannak/lesznek a listán? A Hiperkarma, a Magashegyi Underground és a Kowalsky meg a Vega kap támogatást? (ők nincsenek egyelőre a listán)
- Mikor kezdődnek a fesztiválos zenekarok felvételei?
- Mikor és milyen fórumon láthatók majd a felvételek?

És a válaszok:

A magyar kormány a legszélesebb körben kívánja támogatásban részesíteni a magyar könnyűzenei szakmát, és számít a munkájukra. Ennek érdekében a zenekarokról a legnagyobb fesztiválok szervezőivel, zenei szakemberekkel egyeztettünk.
Az 5,3 milliárd forintos keretösszegből 800 millió cigányzenére megy, a többi a könnyűzenére. Legalább 150 produkciót fogunk ebből támogatni, ebben benne van a zenészek és a technikai személyzet gázsija, illetve a zenei produkció megvalósításához elengedhetetlen technikai feltételeket szolgáltató vállalkozás díja is.
A zenészek és hattérembereik kiemelkedő gázsit kapnak, a professzionális fény-, hang- és színpadtechnikáról, illetve a produkciók felvételéről és közzétételéről pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával az Antenna Hungária gondoskodik.
A felvételeket várhatóan még szeptemberben közzé teszik a különböző onilne felületeken.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9416184484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása