Fülesbagoly

Íme 10 izgalmas, friss magyar zene

2020. augusztus 20. - Bagolyhír

Szinte már hagyomány, hogy nemcsak nagyon erős, de rendkívül változatos mezőny is jön össze a Fülesbagoly Tehetségkutatók döntőjében. Így lesz ez augusztus 23-án Budapesten, az Analog Music Hallban, ahol 10 kiváló formáció lép fel. Lássuk, kik ők!

kontraszt.jpg

Drimba Cristina Nagyváradról érkezik a döntőbe. Egyszemélyes produkció, gitározik és énekel. Nem mellékesen kiváló dalokat ír angolul. És hogy mi ebben a nagy truváj? Még csak 14 éves!

A Feed The Mogul egy tapasztalt tagokból álló banda. Ipolyi-Gáts Hunor énekes-gitáros például a Mongoose Limitből és a Babelből is ismerős lehet. Friss csapata, a Feel The Mogul kellően koszosan és energikusan tolja a grunge-t.

A Kertekalatt alterbölcsészpopfolkrockja túlzás nélkül állítható, hogy hozza a 30Y - Kispál- Quimby szintet. Fesztivál, fröccs, szabadság, Kertekalatt.

Idén valamiért nagyon sok duó nevezett a tehetségkutatóra, Ami leginkább kiemelte a Kontrasztot (nyitóképünkön) a mezőnyből, az a dalszövegek és a feeling. Bűntudat című daluk libabőr.

A nyolctagú Origamies a hiphop, a funky és a kortárs pop egyvelegét nyújtja, nagyon ízlésesen, miközben a dalok nagyjából azonnal beköltöznek az ember fejébe.

A Prove a kor szellemének megfelelő popzenét játszik. Modern alap, nagyívű ének, Profi produceri munka.

prove.jpg
A Szinnyai Dóri név lényegében egy zenekart takar, amiben Dóri az énekes-dalszerző. Dalaiban egyaránt felfedezhetők akusztikus, popzenébe hajló, pszichedelikus és világzenéhez közelítő motívumok is. Simogató,  kellemes zene.

A Urgent Serenity egy kellő rutinnal rendelkező progresszív rock banda, a hallottam alapján a finomabb fajtából, időnként utazós tripet előidézve.

A The Buttz Eszes Viki zenekara. Viki elég nagy színpadi rutinnal rendelkezik, énekelt a Ghymes-ben, szerepelt A Dalban, és Harcsa Veronikát váltotta a Bin-Jip-ben. Ezúttal elektropop csapatával érkezik, melynek Szabó Zé írt zenét. Ez is profi cucc.

A Zajnal tagjai bár népi hangszereket használnak, klasszikus rocktól a funkyn keresztül a különböző elektronikus irányzatokig hatott rájuk minden. Ahogy ők hívják, desinger folkot tolnak. Bármi is ez, elég jól küldik.

Persze majd az számít leginkább, hogy élőben hogyan adja elő a 10 produkció a dalait, és mennyire tetszik a zsűrinek a színpad teljesítmény. Augusztus 23-án, vasárnap kiderül az Analog Music Hallban, a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti döntőjében.  A móka délben kezdődik, a végén Nagy Bogi is zenél, és a belépés ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3816169812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása