Fülesbagoly

Július végén dönt a kormány a nagy rendezvényekről

2020. július 16. - Bagolyhír

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz - jelentette be a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

ravepops_19337260_8col.jpg

Gulyás Gergely azt is közölte, hogy ötszáz fő feletti zenés táncos rendezvényeket továbbra sem lehet tartani. A zenészek érthető okokból enyhítéseket szeretnének, de augusztus 15-éig a kormány ezen nem tervez változtatni - mondta a politikus. Július végén születhet döntés arról, hogy legyen-e változás, vagy sem, de ma több érv szól amellett, hogy augusztus 15. után se lehessen ilyen rendezvényeket tartani. Hozzátette: a kabinet készen áll arra, hogy - az európai minták alapján - támogatást nyújtson a magyar zeneipar szereplőinek, de nehéz jó, átlátható és méltányos támogatási rendszert kidolgozni - tette hozzá.

Az Index beszámolója szerint a sajtótájékoztatón elhangzott Gulyás által: Van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás, így pedig kevéssé tartják meg a távolságot az emberek a rendezvényeken, indokolta Gulyás a döntést, miután megkérdezték tőle, meccseket miért lehet tartani, rendezvényeket pedig miért nem.
Az Index kérdésére Gulyás azt is mondta, a szektorban nem a nagyobb zenekaroknak vannak a legkomolyabb megélhetési problémáik a járvány miatt, mert azok kiadnak például lemezeket is. A kormány olyan támogatási programot tervez, ami nemcsak a nagyoknak, de a kicsiknek is segít, tehát segítséget azok kapnak, akik a szórakoztatóiparban komoly károkat szenvedtek, ismételte el. Teljes kártalanításra nincs lehetőség, nehéz a méltányos elosztási rendszer, de azon vannak, hogy enyhítsék a károkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9016009464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása