Fülesbagoly

Szólódallal mutatkozik be a Beatrice gitárosa

2020. június 19. - Bagolyhír

A Beatrice zenekar gitárosa, Kékkői Zalán 15-20 éve ír instrumentális dalokat, de csak most érkezett el az idő, hogy megmutassa a közönségnek első szólóprodukcióját. A Shelter (Menedék) című szerzeményhez a kijárási korlátozások miatt kiüresedett Budapest jellegzetes pontjain forgattak videóklipet. Dal- és klippremier a Fülesbagoly blogon.

kekkoi_zalan_1.JPG

Kékkői Zalán, a jellegzetes, jól felismerhető, saját stílusban és sounddal játszó gitáros a kilencvenes évek óta van jelen a hazai rockzenében előadóként, de saját szerzeményeit mostanáig nem hozta nyilvánosságra.

-Nagyjából 15-20 éve írok instrumentális dalokat, de eddig nem igazán jutott időm arra, hogy elmélyülten foglalkozzam velük, és végül előrukkoljak egy szólóprodukcióval. A koronavírus miatt bevezetett intézkedések következtében a többi zenészhez hasonlóan én is fellépések nélkül maradtam. Ezt a kényszerhelyzetet igyekeztem a magam hasznára fordítani, hiszen most több időm jutott alkotni. A karantén alatt több új dalt írtam, és elkezdtem újra foglalkozni a korábbi szerzeményeimmel is. Az első dal, amit most a Music Fashion Kiadó gondozásában megmutatok a közönségnek, a Shelter (Menedék) címet viseli. Ez a karanténra is reflektál, hiszen ebben a helyzetben számomra az volt a menedék, hogy otthon lehettem a családommal és zenélhettem, vagyis azt csinálhattam, amit szeretek. A dal végső változatában Fekete Tibor basszusgitározott és Kaszás Péter dobolt, a hangmérnöki feladatok pedig Szakos Krisztián keze munkáját dicsérik– mondta Kékkői Zalán.

A Shelter című dalhoz szintén a kijárási korlátozások idején forgatott klipet Juhász Viktor és Streba Zoltán, akiket az Ákos zenekarában töltött évekből ismer Kékkői Zalán, hiszen ők készítették Ákos több klipjét, koncertvideóját és fotóit. A szakemberek hajnalban és a délelőtti napsütésben forgattak a gitárossal a szinte teljesen elnéptelenedett Budapest jellegzetes helyszínein, például a Duna-parton, a Margit-hídnál, a máskor turistáktól hemzsegő Szent István Bazilikánál, a Váci utcában és a Dunakorzón található Kiskirálylány szobornál, valamint csodálatos drónfelvételek is készültek a fővárosról.

Kékkői Zalán várhatóan idén jelenteti meg nagylemezen instrumentális szólódalait. A gitáros szerint igazi rocklemez várható tőle, hiszen lesz ugyan egy-két lágyabb hangvételű, dallamos szerzemény, de a Shelternél jóval zúzósabb, keményebb dalok is felkerülnek majd az albumra.

A Shelter című dalt mától három napon át kizárólag itt lehet meghallgatni, június 22. után pedig valamennyi ismert online platformon elérhetővé válik. Bővebb infó itt található.

Kékkői Zalán magántanároktól vette az első gitárleckéket, majd 1996-ban kezdett tanulni az akkor indult, mára legendássá vált Kőbányai Zenei Stúdióban. Pályafutása során számos formációval és előadóval dolgozott. A kilencvenes években például a Psycho és a Smith’s and Session tagja volt, majd 2001 végén Ákos hívta meg a zenekarába, amelynek egy kis megszakítással 2014-ig volt a tagja. Közben 2011-ben a Káosz Központ zenekar egyik alapítótagja volt, amellyel egy nagylemezt adtak ki. Emellett Kékkői Zalán három évig volt Varga Miklós zenekarának gitárosa, de a közönség hallhatta a játékát Rúzsa Magdi és Keresztes Ildikó koncertjein is. A rockzene mellett olyan színházi produkciókban is játszott, mint a Hair, a Shrek, a Passió XXI és a Hegedűs a háztetőn. Miután 2010-ben bekerült Szörényi Levente Hattyúdal koncertjének zenekarába, egymást követték a hasonló felkérések, hiszen gitározott az Illés Beatünnep című produkciójában, a zenekar dalaira épült Tiéd a világ című zenés színdarabban, az István, a király című rockoperában a Királydombon és az Arénában, illetve a Fonográf együttes búcsúkoncertjén is. Nagy Feró 2018-ban kérte fel közös munkára, azóta a Beatrice gitárosa. Első közös fellépésük a zenekar 40. születésnapi koncertje volt az Arénában. Kékkői Zalán 2018 óta az Ibanez márka és a Curt Mangan húrok hazai képviselője, tanít az Intermuzika zeneiskolában, valamint évek óta rendszeresen oktat a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3515902392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radiofan 2020.06.20. 09:44:07

Nagyon klassz, és annyira dallamos, hogy szinte várom, mikor kezdenek énekelni :-) Gratulálok!
süti beállítások módosítása