Fülesbagoly

Animációs Budapest árasztja a nyugalmat

2020. április 13. - Bagolyhír

Önálló zenei produkcióval mutatkozik be a Fonogram-díjra jelölt Kodály Spicy Jazz zenekar trombitása, alapítója és művészeti vezetője. A Görögh Dani Performance, vagyis a GDP stílusában nem kategorizálható örömzenélést takar, amelyben számos zenész közreműködik akár földrajzilag távoli helyszínekről is.

gdp_foto.jpg

Görögh Dániel trombitás az elmúlt 20-25 évben számos hazai zenekarban és formációban dolgozott: éveken át volt a Ladánybene 27 fúvós szekciójának tagja, de zenélt a Kowalsky meg a Vega, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekarokkal, valamint Molnár Ferenc Caramel, Takács Nikolas és Köles Eliza énekesek zenekaraiban is. Éppen ez a széles együttműködési rendszer hívta életre saját, GDP, vagyis Görögh Dani Performance nevű önálló produkcióját, amelyben a trombitás a saját szerzeményein dolgozik azokkal a vendégművészekkel, akiket egyes dalokra hív meg. A végeredmény felhőtlen, minőségi örömzenélés stílusbeli megkötések, skatulyák nélkül.
-Minden eddigi munkámat szerettem, de nagyon vágytam már arra, hogy legyen egy saját zenei projektem is, így született meg a GDP ötlete. Eredetileg a Kodály Spicy Jazz zenéjéhez hasonló módon magyar népdalok átdolgozásaiban gondolkodtam, de aztán a közös munka során a többi zenésszel és az énekessel egészen más irányt vett a dal – mondta Görögh Dani.
A GDP bemutatkozó dala és első videóklipje a Roll Up The City címet viseli. A dal a végső formáját Görögh Dani szerzőtársaival, Jónás Barnabás Earnie zeneszerző – producer – hangtechnikussal, valamint a dalszöveget jegyző és azt rappelő énekesnővel, a jelenleg a Kanári-szigeteken élő Köles Elizával nyerte el. A stílusában talán leginkább a hip-hop jazz-re emlékeztető dalban a Kodály Spicy Jazz másik három tagja, Köles Márk dobol, Szentgallay György basszusgitározik, míg Cséry Zoltán társproduceként közreműködött. Emellett a dalban Tempfli Erik zongorázik, Pásztor Ákos pedig fuvolázik, akivel Görögh Dani együtt járt a Kőbányai Zenei Stúdióba és együtt zenélt a Ladánybene 27-ben. A Roll Up The City videóklipjét Ruszthi Zsolt rendezte és Szepesi Dávid operatőr fényképezte. A páros 15 éve dolgozik együtt különböző kulturális műsorok és videós tartalmak előállításában, de ez az első alkalom, hogy videóklipet forgattak együtt. A GDP bemutatkozó klipjéhez – jóval a kijárási korlátozás elrendelése előtt – rögzítették a felvételeket Budapest különböző, jellegzetes részein a belvárosi graffitiktől a Duna-partig. A főszereplő lány, Csatlós Kati, a Music Fashion Kiadó koncertszervezője ezeken a helyszíneken sétál egyedül, a kellemes hangulatú felvételeket pedig Magyarósi Éva animációi teszik teljessé. A klip vágója Takács László volt. A GDP először egy single-lel jelentkezik a Music Fashion Kiadó gondozásában. Az EP már elérhető és letölthető az ismert online zenei platformokon. A produkció jellegéből és a művészek közötti földrajzi távolságokból adódóan a tervek szerint a Görögh Dani Performance két-három havonta mutat be egy-két új szerzeményt a közönségnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7415609280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása