Fülesbagoly

Egy világsztár tesójával akarnak győzni a britek az Eurovízión

2020. március 08. - tothjutka

A világhírű John Newman bátyja, James Newman dalával indul az Egyesült Királyság az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalszerzőként eddig a háttérben dolgozó fiatalembert Ed Sheeran biztatta, hogy ő énekelje el a My Last Breath című szerzeményét.

james_newman.jpg

A britek idén a My Last Breath című dalt indítják az Eurovíziós Dalverseny mezőnyében. A dalt James Newman adja elő, aki énekesként most debütál, viszont dalszerzőként már elismert zenei szakember, sőt Brit Award díjat is nyert. Olyan sztárokkal dolgozott korábban, mint Ed Sheeran, a Rudimental vagy Calvin Harris.

A tehetség családi vonás, hiszen James Newman öccse nem más, mint a világhírű John Newman, aki az egyik sztárfellépő lesz 20. Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) programjában, amit augusztus 26-29. között rendeznek meg. Az idősebb fivér, James Newman egy interjúban elmondta: pár éve azért költözött Londonba, hogy a zeneiparban érvényesüljön, de ehelyett bárokban és éttermekben dolgozott. Közben az az öccse, John Newman a Feel The Love című szerzeménnyel meghódította a slágerlistákat és egycsapásra világhírűvé vált. Jamest az öccse inspirálta, hogy ő se adja fel az álmait. Munka után, az étteremben írta meg a Waiting All Night című dal refrénjét, amit aztán szerzőtársával, Johnny Ghostwriterrel fejeztek be. Elküldték a Rudimentalnak, akiknek megtetszett és Ella Eyre közreműködésével felvették. A dal pedig elnyerte az Év kislemezének járó Brit Award díjat.

Az idősebb testvér, James Newman a My Last Breath című dallal indul brit színekben a 2020-as Eurovíziós Dalversenyben, aminek a döntőjét május közepén Rotterdamban rendezik. James eleinte másnak akarta adni a szerzeményt, és egyáltalán nem volt biztos benne, hogy neki kellene előadnia a dalt. Végül Ed Sheeran biztatására nevezett a versenyre, akivel korábban a közös munka kapcsán jó barátok lettek. – Kikértem Ed véleményét arról, hogy mi lenne, ha én énekelném el a dalt, ő pedig azt mondta: „Vágj bele – imádni fogod és tökéletesen meg fogod oldani!”

A britek nagy reményekkel indítják James Newman My Last Breath című dalát, amelyhez egy téli hangulatú, havas videóklipet is forgattak.

Nagy a nyomás James Newmanen, ugyanis az Eurovíziós Dalverseny történetében még sohasem nyert brit előadó. A pop-és rockzene, a Beatles, a Rolling Stones, a Who, a Queen, a Led Zeppelin, a Deep Purple vagy éppen Tom Jones, a Wham!, a Take That, a Spice Girls és Adele szülőhazájának is számító Egyesült Királyság lakói nehezen tudják feldolgozni, hogy a 2019-es megmérettetésen Michael Rice dala, a Bigger Than Us szégyenszemre az utolsó helyen végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6915510248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása