Fülesbagoly

Összeáll és idén már turnézik is a Genesis

2020. március 04. - tothjutka

Tizenhárom évvel az utolsó koncertjük után újra összeállnak a Genesis tagjai, sőt az év végén turnéra is indulnak Írországban és az Egyesült Királyságban. A zenekari tagok szerdán a BBC Radio 2 reggeli műsorában jelentették be a hírt.

genesis.jpg

Mike Rutherford, Tony Banks és Phil Collins voltak a vendégei a BBC Radio 2 szerda reggeli műsorának, amit Zoe Ball vezet. A zenészek az utolsó koncertjük óta eltelt 13 évben tartották a kapcsolatot, mindvégig barátságban maradtak és nyitva hagyták az újrakezdés lehetőségét. Tony Banks a reggeli interjúban azt mondta, hogy „ez most egy magától értetődő pillanat”. A háromtagú Genesis az év végén turnéra indul Írországban és az Egyesült Királyságban. A Last Domino? című koncertkörút november 16-án startol Dublinban, és a következő két hónapban kerül sorra Liverpool, Leeds, Birmingham, Belfast, Manchester, Newcastle, Glasgow, valamint két fellépés a londoni O2 Arénában.
Phil Collins egészségi állapota miatt pedig a dobokon a fia, Nicholas fog közreműködni, valamint Daryl Stuermer gitáron és basszusgitáron játszik a turné alatt. A Genesis tagjai azt is megerősítették, hogy a zenekarból 1975-ben kiszállt Peter Gabriel nem csatlakozik hozzájuk. Mivel Phil Collins hangszálai még nem jöttek teljesen rendbe, egyelőre kérdéses, hogy milyen dalokat fognak előadni, de azt ígérik, hogy a legnagyobb közönségkedvenceket nem fogják kihagyni a repertoárból.
A Genesis 1969-ben adta ki az első nagylemezét, pályafutása során 21-szer került fel a Top 40-es slágerlistákra és hat listavezető albumot készített, amelyekből csaknem 100 millió példány kelt el világszerte. A brit zenekar utolsó stúdióalbuma, a Calling All Stations 1997-ben jelent meg, utolsó koncertjüket pedig 2007-ben adták. Phil Collins tavaly egy interjúban már célzott rá, hogy szívesen részt venne újra a zenekar életében, de csak abban az esetben, ha a fia vehetné át a helyét a dobok mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1715503204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása