Fülesbagoly

Itt a Marcello's Mystical Mind akusztikus lemeze

2020. március 02. - Bagolyhír

A tavalyi martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutatón 3. helyezést elért Marcello's Mystical Mind új kiadványával megmutatja, hogy nem kizárólag az összetett struktúrákban és a virtuóz technikai megoldásokban rejlik a progresszív zene varázsa. Saját szerzeményeiket átértelmező, hagyományosabb dalformára lebontó akusztikus lemezük már elérhető a zenemegosztó oldalakon.

_dsc0020_1.jpg

Az új hangszerelés bensőséges hangulatát vendégzenészek teszik teljessé. A dalok továbbra is az ember belső világáról és a külső valósághoz fűződő viszonyáról szólnak, de az intim hangvétel miatt kellemesebb és átélhetőbb a hallgatói élmény, nem csak a progrock műfaj kedvelői számára. A The Dissection of the Mind: Songs from the Inside egyes dalairól így vélekedik a zenekar:

Mirror
A Through the looking glass című szerzemény átirata. Arról szól, hogy ha elégedetlen vagy a sorsod alakulásával és a körülményeiddel, legjobban teszed, ha egy kicsit befelé figyelsz, és feltérképezed mit szeretnél, és mit tudsz megtenni érte. A probléma önmagában foglalja a megoldását. A hangulatfestő trombitaszólam Muhari Krisztián érdeme.

Nightmare
Ez konkrétan egy lázálom fázisainak leírása: nyugtalanság, zavarodottság, reményvesztés, mikor lesz már vége? A helyenként átszűrődő légies zongora teszi igazán sejtelmessé. Ráadásul egy dobos zongorázik! (Egri Márton)

Evil Game
Az egyetlen szerelem-témájú dalunk, amiben viszonzatlan vágyak, önáltatás, mély, heves érzelmek jelennek meg furcsa képekbe burkolva. Vörös fény világít a végzetbe vezető útvesztő macskakövein. És múlni nem akaró remény.

facebook_1582785877350.jpg

Daydreams
A gyors fogyasztói magatartásnak állít tükröt. A könnyű, gondtalan, passzív felhasználói élet, amire oly sokan vágyunk, csupán valóságtól elrugaszkodott illúzió. Az eredeti címe: Dreaming of a lie.

Wonderland
Két tételből áll: az első lebegős, álomszerű, a második izgatott, kissé pszichedelikus. Mindkét rész szövege Lewis Carroll Alice csodaországban illetve Alice tükörországban című szürreális meseregényeinek versbetéteiből származik.

Brainforest
A befelé figyelés himnusza, relaxálásra, önmérsékletre buzdít. Munkácsi Ádám fuvolajátékával lett teljes az utazás.

Az egész lemez fent van Spotify-on, de alább a YouTube-on is csekkolhatjátok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6015500200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása