Fülesbagoly

Nemzetközi sztárokat hoz Szegedre a Fool Moon

2020. február 28. - Bagolyhír

Tizenötödik alkalommal szervezi meg a Fool Moon Szegeden a nemzetközi a cappella fesztiválját. Ezúttal a fellépők április 24-én és 25-én töltik meg énekhanggal a megyeszékhely tereit, illetve az IH-ban lesznek komoly külföldi produkciók.

therealgroup-1920x1080_-k-di-leva.jpg

Ahogy minden évben, a fesztivál keretein belül a Fool Moon, a Szeged Városi Kórusegyesület­tel összefogva szeretné a várost egy a cappella és klasszikus kóruszenétől zengő, vidám színtérré tenni a KóSza 2020 (Kórusok Szabadon) megrendezésével, 2020. április 25-én délutántól estig. Az ideutazó és helyi kórusok Szeged különböző kultikus terein, belső udvarain adják elő műsoraikat a járókelőknek, majd egy közönséggel közös éneklésre gyűlnek össze. A KóSza 2020 a budapesti Kórusok Éjszakája társrendezvénye.
Az 1. napon, 2020. április 24-én, a szegedi IH Rendezvényközpontban a holland Rock4 várja az érdeklődőket. Az elmúlt 15 év legnagyobb sikerének számító holland rock-­acappella formáció, a 8 lemezt, számtalan díjat és ezernél is több fellépést maga mögött tudó Rock4 látogat ismét Szegedre, ahol ebben a felállásban utoljára láthatjuk. Ebből az alkalomból az együttes egy speciális, csak és kizárólag a Fool Moon Acappella Fesztivál közönségének szóló egész estés műsort állított össze aktuális Beatles-showjából, az Abbey Roadból, és a formáció elmúlt 20 évének legnagyobb közönségsikereit tartalmazó ‘Best of’ showjából.

Április 25-én, a KóSza végeztével veszi kezdetét a Fesztivál fő napja, melynek egyik meglepetése a Fool Moon közös koncertje Luc Devens-szel, a Rock4 szólóénekesével. A koncert folytatása a 2019. novemberi teltházas Müpás együttműködésnek.

A 15 éves fennállás alkalmából, szintén április 25-én a világ egyik leghíresebb a cappella formációja, a svéd The Real Group (képünkön) lép fel. A formáció egy legendás és stílusteremtő vokálegyüttes Svédországból. Egyedüli hangszerként a hangjukat használva egyedi hangzásvilágot alakítottak ki a jazz, pop és skandináv kóruszene határain belül. A csapat 1984­-ben alakult, és immár több mint 30 éve turnézik világszerte. A tökéletes hangzás iránti elköteleződésük, személyes hangvételük és saját szerzeményeik révén nemcsak a zene megszállottjai, hanem zenerajongók szélesebb körében is ismertek. Széles körű repertoárjuk és a tagok kiváló zenei képzettsége lehetővé tette az együttes számára, hogy együttműködjön szimfonikus zenekarokkal, jazzformációkkal, popcsapatok­kal és neves előadóművészekkel, köztük Barbara Hendricks-szel, Toots Thielemans-szal és Sir George Martinnal. Emellett felléptek a svéd királyi család előtt, a FIFA Labdarúgó-világbajnokság megnyitóünnepségén Dél-­Koreában, továbbá számos államfő, köztük a japán császár színe előtt.

A Fool Moon és az IH Rendezvényközpont az idén a Gyógyító Angyal Alapítványt is támogatja koncertjeivel. Az alapítvány a Szegedi Gyermekklinika daganatos kis betegeinek gyógyulását segítő eszközökre fordítja a befolyt összeget. A rendezvény az akció folyamán a Rock4 koncertjének 14-15. sorába szóló jegyek teljes árát folyósítja a jótékony célra, de a közönség tagjaiból is válhat Angyal, ha a Fool Moon és Real Group koncertjein a Gyógyító Angyal matricás CD-ket vásárolják meg, vagy a KóSza folyamán a helyszíneken kihelyezett gyűjtőboxokba dobják be adományukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9015495008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása