Fülesbagoly

Magyarok alkották a négy Oscar-díjas Élősködők zenéjét

2020. február 10. - Bagolyhír

A 4 Oscar-díjat nyert "Élősködők" című film zenéjét bátyám, Sapszon Bálint és Elek Norbert hangszerelte illetve Bálint cége, a Budapest Scoring zenészei játszották fel! - adta hírül Sapszon Orsolya énekesnő Facebook-oldalán.

eloskodok.jpg

Bálint több mint 10 éve él Los Angelesben, jazz nagyágyúk lemezein dolgozik, és pár éve is már egy Oscar-díjas film zenéjét szerezte, a Tűnj el! c. alkotás a legjobb forgatókönyv díjat kapta - derül ki Jazzma portálnak szűk 2 éve adott interjújából.
Az Élősködők bemutatása óta 180 díjat nyert. Az alkotást hat Oscar-díjra jelölték, melyből négyet kapott meg, a legjobb eredeti forgatókönyv, a legjobb rendező, a nemzetközi film, valamint a legjobb film díját; utóbbival történelmet írt, az első nem angol nyelvű film lett, mely megkapta az elismerést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2415468356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása